A rovat kizárólagos támogatója

„Brutális hírek”: a globális szén-dioxid kibocsátás 2018-ban a legmagasabb szintre ugrott és a növekedése folyamatos! A növekedés, az utakon növekvő autók számának, és a szénhasználat reneszánszának köszönhető, ami azt jelenti, hogy ez az út a katasztrofális globális felmelegedéshez vezet. Az autók és a szén használatának növekedése miatt, idén sokkal több ember fog meghalni a klímaváltozás szélsőséges jelenségeitől. Akár mennyire is nem vesznek tudomást róla egyesek, hallgatják el a tényeket mások, a klímakatasztrófa elkezdődött. Bárkit a Földön utolérhet a halál, mert a kibocsátások ellentétes irányba haladnak, mint amit a politikusok ígérgetnek, megfogadnak a tanácskozásaikon. Valójában hazamennek, és azon kezdenek el dolgozni, hogy a klímavédelmi célok elérése érdekében a tudósok, és szakértők által javasolt tennivalókat, hogyan tudják elmismásolni és nem tenni semmit, miközben azt üzenik az embereknek, hogy milyen jó gyerekek, milyen jól haladnak a csökkentések. Vagy olyan hülyék, hogy a valóságot nem tudják felismerni, vagy nem hiszik el amíg a saját családjukat nem viszi el az áradat. Minél több lesz az áldozat, annál több lesz majd a klímavédő, és annál több döntéshozó felel a klímagyilkosságokért!

“A megbolondult klíma miatti katasztrófák áldozatainak számával egyenes arányba nő az elkötelezett klímavédők száma!” – R.L.

A növekedés, az utakon növekvő autók számának, és a szénhasználat reneszánszának köszönhető, ami azt jelenti, hogy ez az út (mellébeszélés nélkül) a katasztrofális globális felmelegedéshez vezet. A világunk összeomlását fogja okozni néhány éven belül (ezt én mondom. a szerk.). Majdnem minden ország hozzájárul a növekedéshez, a kibocsátások Kínában 4,7% -kal, az Egyesült Államokban 2,5% -kal és Indiában 6,3% -kal növekednek 2018-ban.

Ahol nem növekedett az csak látszólagos, mert hozzájárultak az említett országok CO2 növekedéséhez azzal, hogy megvásárolják és használják a termékeiket. Magyarországon a mezőgazdasági boltokban kapható (relatíve olcsó) ásótól kezdve, a mobiltelefonokig bezárólag rengeteg holmi iszonyatos magas karbonlábnyommal. Kollektíven bűnös az összes ország, nincsen különbség, hiába mutogatnak egymásra a szén-dioxid kibocsátás tologatása miatt. Még az Európai Unió is, benne Magyarországgal megtéveszti az embereket, amikor kommunikációja csak a saját csökkentésével tündököl (ami önmagában sem elég), és elhallgatja a karbon importot, és az indirekt kibocsátásokat!

A szén-dioxid-kibocsátás globális növekedése aggasztó, mert az éghajlatváltozás kezeléséhez meg kell fordulniuk, és végül zérónak kell lenniük – mondta Corinne Le Quéré professzor, a Kelet-Anglia Egyetemen, aki vezette a Nature című folyóiratban megjelent kutatást.

A jelenlegi párizsi megállapodásoknak a nemzetektől származó ígéretei csak a 3 C-ra korlátozzák a globális felmelegedést, míg a világ tudósai szerint a 1,5C-os emelkedés is már milliárdok számára katasztrofális lesz.
A minden évben a növekvő kibocsátás veszélyezteti a gazdaságokat és a lakosságot, az életet és a megélhetését több milliárd embernek 
– mondta Christiana Figueres, a Misszió 2020-as kampányán, aki az ENSZ éghajlati diplomatája volt, és felügyelte a párizsi megállapodást.

Az exponenciális korszakban vagyunk– mondta, a megújuló energiaforrások és az elektromos autók gyorsan bővülnek, de az éghajlatváltozás szélsőséges időjárási hatásai ugyanezt teszik.  Biztosítanunk kell, hogy a megoldások exponenciális görbéje, megnyerje a versenyt. Amennyiben nem a leghatékonyabb megoldásokba fektetünk, és kötelezzük el magunkat, végünk.

David Reay professzor, az Edinburgh-i Egyetemen, az Egyesült Királyságban elmondta:

A globális szén-dioxid éves mérlege átfogó és tudományosan szilárd. Üzenete brutálisabb, mint valaha: mélyen vagyunk a vörösben, és még mélyebbre süllyedünk. Mindannyiunk számára, a világ vezetőinek most már meg kell tennie, amire szükség van.

A Párizsi Megállapodás aláírását követő három évben a pénzügyi intézmények több mint 478 milliárd dollárt fektettek be a világ 120 legjobb szénerőmű fejlesztőjébe, az NGOs Urgewald, a BankTrack és a partnerek által készített jelentés szerint. A kínai bankok vezetették a szénbefektetések jegyzését, míg a japán bankok vezették a hiteleket, nem a kormányzati szervezetek.

A globális kibocsátásnövekedés, még a gazdag, fejlett országokban is nagyon aggasztó, mondta Antonio Marcondes, Brazília legfőbb tárgyalója az ENSZ csúcstalálkozóján:

A kibocsátáscsökkentések olyanok, mint a hitelkártya-adósság: minél hosszabb ideig kerülik el visszafizetését, annál drágábbakká és fájdalmasabbakká válnak.

Kapcsolódó anyagok:

Szomorú májusi CO2 rekord

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek