A rovat kizárólagos támogatója

Balczó Bertalan helyettes államtitkár a december 4-i állománygyűlésen iktatta be az igazgatóság új vezetőjét: Kulcsárné Roth Matthaeát.

A nemzeti park FB oldalán közölte a beiktatást. "Kulcsárné Roth Matthaea 2004-ig hatósági osztályvezetőként már munkatársunk volt, az eltelt években osztályvezetőként a győri zöld hatóság természetvédelmi tevékenységét irányította" – olvasható a nemzeti park facebook posztjában.

Kulcsárné Roth Matthaea a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának új vezetője a Kossuth-díjas Roth Gyula unokája a néhány hete "visszahívott" Reischl Gábort váltotta. A korábbi nemzeti parki igazgató megbízatását néhány hete kinevezésmódosítással vonták vissza.

 A Kisalföld információi szerint december 2-án lépett életbe a kinevezése, s a megyei kormányhivatal természetvédelmi osztályának leköszönt vezetője, Kulcsárné Roth Matthaea került a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóságának élére.

Matthaea korábban már volt a nemzeti park munkatársa, vagyis a kormányhivataltól visszatért korábbi munkahelyére.

Kulcsárné Roth Matthaea okleveles erdőmérnök több mint 20 éve dolgozik a természetvédelmi szakigazgatásban. Ő az első női igazgatója a parknak.

Az 54 éves szakember nagyapja Roth Gyula Kossuth-díjas professzor, az egykori Soproni Erdészeti Főiskola egyetemi tanára. Nevét viseli a soproni Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek