A rovat kizárólagos támogatója

Romániából percenként legalább 50-70 PET-palack úszik át Magyarországra a Tiszán és a Szamoson. A Máramaros megyei tanács alelnöke szerint mozgó gátakat kellene létrehozni a két folyón, amelyek legalább fenntartanák a vízbe dobott hulladékok egy részét.

Olyanok vagyunk, mint a rossz felső szomszéd egy tömbházban, aki mindig eláztat: mi a magyar szomszédokat folyamatosan elárasztjuk szeméttel – közölte Radu Trufan, a Máramaros megyei tanács alelnöke a Főtér tudósítása szerint.
Úgy tudja, hogy Romániából percenként legalább 50-70 PET-palack úszik át Magyarországra a Tiszán és a Szamoson, amit nagy szégyennek tart Radu Trufan. Trufan szerint nem ártana mozgó gátakat létrehozni a két folyón, amelyek legalább fenntartanák a vízbe dobott hulladékok egy részét.

A portál emlékeztetett arra, hogy Áder János köztársasági elnök tavaly levélben kérte román kollégáját, Klaus Iohannist és Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt, vessék latba befolyásukat azért, hogy megnyugtató megoldást találjanak a két ország területéről a folyókon keresztül Magyarországra áradó szemét ügyében.

A Felsõ-tiszai hulladék-mentesítési projektben résztvevő úszómű a Tiszán Vásárosnaménynál 2019. szeptember 3-án. A költségvetési forrásból finanszírozott 1,3 milliárd forintos projekt segít abban, hogy megtisztítsák a Tiszát a hulladéktól. MTI/Czeglédi Zsolt

A hulladékszennyezés már ott tart, hogy a Magyarországon 2019-ben üzembe helyezett hulladékmentesítő rendszer sem bírja már a a határon túlról növekvő mennyiségben érkező szemétáradatot.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek