A rovat kizárólagos támogatója

A Lidl Magyarország elindította „Mentsük meg!” élelmiszermentő akcióját, mellyel tovább bővíti az élelmiszer pazarlás mérséklése érdekében tett intézkedéseit. A külsőleg már nem tökéletes, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes 399 forintos áron kínálja vásárlóinak.

Az áruházlánc novemberben Budapesten elindította a „Mentsük meg!” akciót, ahol a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak. A 3,5 kilogrammos zöldségből és gyümölcsből vegyesen összeállított csomagokat mindösszesen 399 forintért lehet megvásárolni. A csomagok országszerte, az áruházlánc minden magyarországi áruházában megtalálhatóak lesznek várhatóan 2023. február végével.

„Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is” – mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

A Lidl Magyarország folyamatosan optimalizálja rendelési folyamatait, hogy ezáltal is csökkentse környezeti terhelését – írták közleményükben. A vállalat tevékenysége – mind a rendelések, mind pedig az áruházi folyamatok – során arra törekszik, hogy minimálisra csökkentse az élelmiszerfelesleget. Ennek érdekében a vállalat élelmiszermentő intézkedéseket hajt végre az optimális, testreszabott megrendelésektől, az árcsökkentett értékesítésen át az élelmiszeradományozással bezárólag, továbbá végső lépésben a fogyasztásra már alkalmatlan élelmiszerek komposztálás általi, valamint biogázüzemekben történő újrahasznosításáig.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás