A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Kicsit utópisztikusnak hangzik az angliai farmerek ötlete, de elegük van a szeméttel teli földekből. Rányomtatnák a gyorséttermi pohárra a rendszámot, hogy tudják, melyik autós dobta el.

A gazdálkodók azt szeretnék elérni, hogy csökkenjen a szemetelés a földjeik mentén, ráadásul az állatok gyakran meg is eszik, amit találnak. A HVG által szemlézett  Telegraph írt arról, hogy angliai farmerek felvetetették, hogy az éttermekben vagy bármilyen olyan helyen, ahol gyakran eldobált termékeket forgalmaznak, nyomtassák rá az autók rendszámát a megvásárolt termék dobozára.

Az egyik farmer azt hozta fel példaként, hogy a közelükben lévő éttermek 2,5 mérföldes (4 kilométeres) környezetében tele van minden eldobott szeméttel, vélhetően ennyi kell, hogy elfogyasszák az autósok a megvásárolt ételeket.

A McDonald’s is megszólalt az ötlet kapcsán és elmondták, hogy az általuk használt csomagolóanyagok 80 százaléka újrahasznosítható, minden éttermük mellett rengeteg szemetes van, ahova kidobhatnák a vásárlók az üres papírdobozokat.

Az ötlet nem feltétlenül rossz, mert érdemes minden eszközt bevetni a szemetelés és a szemetelők ellen, viszont valljuk meg, semeddig sem tart egy papírpoharat összetépni és nem egyben kidobni a kocsiablakon, hogy a rendszámot se lehessen azonosítani.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek