Hirdetés

Lipótváros Budapest szívének egy lüktető része, mely nem éppen arról híres, hogy magánszemélyek számára építés- és felújításbarát lenne. Értem ez alatt azt, hogy az építéshez, felújításhoz szükséges anyagokat és a keletkezett építési törmeléket, hulladékot nem egyszerű elszállítani.

Legalábbis a legtöbben így gondolják. Persze ha van az embernek egy háza szép nagy udvarral, annál jobb megoldás nincs. De hát a belváros szívében, a Parlament környékén ez nem opció. Azonban nem kell kétségbe esned akkor sem, ha az V. kerületben szeretnél felújításba kezdeni, vagy ha lomtalanítanál. Ide is kérhetsz konténeres sitt- vagy hulladékszállítást, mely a legegyszerűbb módja annak, hogy Lipótvárosból a megfelelő helyre eltüntesd a hulladékot.

Közterületen csak engedéllyel

Fontos tudnod, hogy ha csak közterületre tudjátok letenni a konténert, amíg meg nem lesz pakolva, akkor az engedélyköteles. Egy közterület-használati engedélyre lesz szükséged, melyet az illetékes önkormányzatnál kérelmezhetsz. Természetesen ha olyan megbízható céget választasz, mint a Budapest Konténer csapata, akkor garantáltan lesz behajtási engedélyük a kerületbe. Viszont ez két különböző engedély, és mindkettőre szükség lesz, ha közterületen kerül elhelyezésre a konténer.

Azt érdemes még tudni, hogy a szállító teherautó maga mögé teszi le a konténert, így két autónyi helyre szüksége lesz. Kapubeálló esetén 3 méter szélesség és 3 méter magasság fog kelleni. Mivel rutinos cég a Budapest Konténer, fordulj hozzájuk bátran akkor is, ha úgy érzed, túl szűkös a hely.

Veszélyes anyagon kívül gyakorlatilag bármit

Ahogy már említettem is, nem csak sittet, építési törmeléket szállíttathatsz konténerrel. Akár egy komolyabb lomtalanítást is meg lehet oldani konténeres szállítással. Sokkal egyszerűbb is, mint magadnak, pl. utánfutóval megoldani az elszállítást. Ha konténerrel oldod meg a lomtalanítást, akkor nem vagy kötve a fix lomtalanítási időpontokhoz sem. Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy így is oda fog kerülni a hulladék, ahova kerülnie kell.

Ha az újrahasznosítás híve vagy

Ahogy írtam is, minden hulladék oda kerül, ahova kerülnie kell, ha jól választasz konténeres sitt- és hulladékszállító céget. A fenti linken elérhető Budapest Konténer cégre ez kifejezetten igaz. Náluk ugyanis nagyon fontos a környezet megóvása, a legkevésbé történő terhelése. Nem véletlen fejlesztik folyamatosan a gépparkjukat, és rendelkeznek saját hulladékkezelő telephellyel. Óriási dolognak tartom, hogy míg mások csak (jobb esetben) engedéllyel rendelkező hulladéklerakóba szállítanak mindent, ők ennél továbbmennek. Hatalmas eredmény, hogy az általuk elszállított hulladék közel 90%-a újrahasznosításra kerül! Ez hatalmas szám! És úgy gondolom, hogy követendő példa a többi konténerszállító cég számára is. Reméljük, hamarosan ez egy alap norma lesz mindenhol.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás