A rovat kizárólagos támogatója

Nem lett időben kész, de legalább drága és tájidegen a szilvásváradi stadion. Mészáros Lőrinc lovasstadionja még mindig épül, de cserébe a patakmedret is lebetonoztatja ugyanazon a természetvédelmi területen.

Nyár végén számolt be a sajtó arról, hogy Mészáros Lőrinc stadionépítésbe fogott Szilvásváradon, a Bükki Nemzeti Park szívében.

A hír akkor nagy port kavart, azóta viszont mély csönd övezte a Szalajka-völgy betonmonstrumának épülgetését. Valószínűleg azért, mert a beleölt milliárdok ellenére is csúszik a befejezés. A kezdetben 1,6 milliárdos, ma már a  7 milliárd forint összérték közelében járó beruházás kivitelezői valahogy nem jól osztották be ezt a kevéske aprópénzt. Az Állami Ménesgazdaság bővítésének szánt lovaspálya ünnepélyes átadását eredetileg januárra tervezték, és idén tavasszal már versenyek helyszínéül szolgált volna. Ehhez képest a létesítmény még mindig félkész. Igaz, ha megfelelő szögből nézzük, ezt nem lehet rögtön megállapítani.

Az építkezés ütemezését mintha egy, a westernfilmek hőskorából itt maradt díszlettervezőre bízták volna: a homlokzat tökéletes, de mögé kukkantva ott az állványzat. A stadion ménesgazdaság felőli része lefestve és kész díszburkolattal befejezettnek tűnik. Míg a létesítmény túlsó oldala, ahol a parkolók lesznek, ezért most még senki nem látja, épp csak, hogy épülget:
 Íme a tájrombolás március végi leltára >>>

 

Felülről nézve még elkeserítőbb látványt nyújt Mészáros Lőrinc betontömbje

 

Kapcsolódó anyagok:

A beton lesz az úr a festői Szilvásváradon.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás