A rovat kizárólagos támogatója

Először készült több órás felvétel szibériai kistigrisek mindennapi tevékenységéről természetes környezetükben. Szerencsére egy anyatigris pont egy kamera tőszomszédságában táboroztatta le kölykeit a szibériai Leopárdok Földje Nemzeti Parkban.

A dombtetőn készült hosszú felvételen látható, ahogy az anyatigris megszoptatja a kölyköket, majd ott hagyja őket, amíg vadászni megy a völgybe. Így a kistigrisek magukra maradtak egész nap, és mivel szerencsére nem nagyon mozdultak el a kamera látószögéből, több órányi természetfilmbe illő videóanyag keletkezett arról, ahogy gyönyörű háttér előtt játszadoznak, majd összebújva pihennek. A nap végén aztán – valószínűleg az anya vacsorára hívó üvöltésének hatására – elhagyták a dombtetőt.

A nemzeti park ökológusai azt mondták, a kölykök úgy 3-4 hónaposak, és nagyon ritkán sikerül ilyen kicsi korban felvételeket készíteni szibériai tigrisekről, pláne ennyiről egyszerre.  A Siberian Times által ismertetett videó ezért hasznos információkkal szolgál az ilyen korú kölykök viselkedési mintázatairól (például arról, hogy hogyan gyakorolják a csapaton belüli dominanciaharc lerendezését) és arról, mekkora egy tipikus szibériaitigris-alom.
 

Korábban csak két alkalommal sikerült fényképet készíteni négykölykös tigriscsaládról a nemzeti parkban, videó pedig most készült először, ezen a vidéken ugyanis gyakoribb, hogy 1-3 kölyköt hoznak világra a nőstények. (Via index.)

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek