A rovat kizárólagos támogatója

Közzétette a ferencvárosi önkormányzat azt a jelentést, ami az Illatos úti szennyezésről készül. Csütörtökön az RTL Klub híradójának még azt mondta Bácskai János ferencvárosi fideszes polgármester, hogy azért nem nyilvános a jelentés, mert nem akarnak pánikot kelteni, de amúgy nincs veszélyhelyzet.

Az önkormányzat még júliusban végezte el a saját méréseit a környéken, ennek futottak be most az eredményei. A veszélyekre Baranyi Krisztina, az Együtt önkormányzati képviselője hívta fel a figyelmet, ő betekinthetett az eredeti jelentésbe, amiről a Facebookon számolt be pénteken. Baranyi szerint még hétfőn is egy rövidebb, leegyszerűsített anyag volt kinn, ő is kedden délelőtt látta, hogy kitették a jelentést, ami így mostantól tanulmányozható – itt tudja elolvasni! 

Az önkormányzati képviselő szerint a DDT-nél és bomlástermékeinél 56-szoros volt a határérték-túllépés a talajvízben a József Attila-lakótelepnél, a termelői piacnál, a lakóházak felőli oldalon. A Csengettyű utcánál több mint 10-szeres határérték-túllépést mértek. A talajban ugyanitt a termelői piacnál több mint kétszeres volt a határérték-túllépés, az Aszódi lakótelepen több mint másfélszeres határérték-túllépést mértek. Az Illatos-árok vizében a klórbenzol jelenléte a határérték több mint másfélszerese volt, a DDT szintén másfélszerese volt a megengedettnek. A mino-benzol-trifluorid nevű növényvédőszer-alapanyag a határérték 1000-szerese volt a mintában-írta a hvg.hu  

Illatos úti méreg Kép: Greenpeace

 

Kapcsolódó anyagok:

Illatos út: titkolják, hogy ne legyen pánik

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás