A rovat kizárólagos támogatója

Nem vizsgálja tovább az Illatos úti szennyezés hatásait a ferencvárosi önkormányzat. Erről rendkívüli önkormányzati ülésen döntöttek. Az egyik meghívott szakértő szerint kútmérgezés történt az Illatos úton, és mindenképpen vizsgálni kellene: hol tart most a talajban és a talajvízben a szennyezés, és milyen egészségügyi kockázatot jelent.

Folyik a ferencvárosi Illatos úti vegyianyag-raktár kiürítése. Az MTI által október 4-én vasárnap kiadott hír szerint a szennyezés nem éri el a határértéket – ehhez képest mást mondanak a laboratóriumi eredmények.  Egy példa: a szakvéleményben található táblázat szerint az egyik mintában például benzolból a határérték 7300-szorosa, xilolokból a határérték 60-szorosa található a kutyatelep alatti talajvízben.

A Bácskai János által vezetett Ferencváros Önkormányzata jelenleg Fideszes irányítású. Talán ez is közrejátszott abban, hogy a kormány befolyása alatt tevékenykedő MTI igyekszik jobb színben feltüntetni a polgármesteri hivatalt. A magyarországi média nagy többsége az MTI híreit használja a lakosság "tájékoztatására", hiszen ingyenesen hozzáférhető. Az MTI díjmentessé tétele is közrejátszott abban, hogy 2011 májusában megszűnt a konkurens Független Hírügynökség.
Egyébként érdemes visszamenni az időben az első Orbán-kormányig, hiszen akkor kezdődött el a környezetvédelem szisztematikus kinyírása, ami az elmúlt években csúcsra járatódott/járatódik.

 

Kapcsolódó anyagok:

Illatos út: titkolják, hogy ne legyen pánik

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás