Hirdetés

A Gödöllői-Dombságon óriási illegális hulladéklerakó nő napról napra. Két éve van a kormánynak akcióterve – papíron.  Az LMP minden jogi lépést megtesz, hogy ez a hatalmas környezetszennyezés minél gyorsabban eltűnjön, és a tettest felelősségre vonják.

A Gödöllői-Dombságon Dány és Kóka között hatalmas illegális (lakossági kommunális) hulladéklerakó növekszik minden nap.  Ez részben annak is a következménye, hogy az elmúlt bő 10 évben az Orbán rendszer szisztematikusan leépítette le a környezetvédelem, természetvédelem intézményrendszerét.

Két éve a települési jegyzők hatáskörét átadták a kormányhivataloknak. Korábban a jegyzőknek lehetett bejelentést tenni, aki felszólította a terület tulajdonosát, hogy számolja fel a hulladékot a területen, ill. bírságot is kiszabhatott.
2020-ban a kormány elfogadott egy klímavédelmi és természetvédelmi akciótervet, aminek egy fontos pontja az illegális hulladéklerakatok felszámolása volt. Ebben az akciótervben a határidő 2020 júliusa volt a feltérképezésre és kármentesítésre. Azóta közel 3 év telt el. Az eredmények az LMP videójában:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás