Hirdetés

A bigott vallási fanatizmus talán az államtitkári “keresztényüldözős műbalhé” sugallatára meghozta eredményét. Egy vállalkozó engedély nélkül felállíttatta a Nagykovácsi feletti fokozottan védett Nagy-Szénás hegyen a fakeresztet, és azt ígérte, ha bárki eltávolítja, 24 órán belül újra megépítteti.

Újra áll a kereszt a Nagykovácsi feletti Nagy-Szénás hegyen január 5. este óta, egy vállalkozó építtette engedély nélkül. Miután elkészültek a munkával, feljelentette magát a rendőrségen. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén korábban is állt egy engedély nélküli kereszt, de ismeretlenek lerombolták. Füri András igazgató nem támogatta az újjáépítést, ezért keresztényüldözéssel vádolta Menczer Tamás (sportriporterből lett) külügyi államtitkár – azóta már új vezetője van a nemzeti parknak, igaz a váltásnak nem ez volt az oka. Az eddigi eseményekről itt >>>

Fűrész, szerszámosláda, falécek – január 5-e péntek délután már szürkület volt, amikor 5 asztalos érkezett a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban található Nagy-Szénás hegyre. Egy vállalkozó bérelte fel őket, hogy építsék újjá a korábban itt álló keresztet.

Keresztény ember vagyok. Templomba nem járok egyáltalán, bevallom őszintén, de istenfélő vagyok – mondta Vitéz Zoltán vállalkozó, aki néhány napja az RTL Híradóban látott riportot az eredetileg itt álló keresztről, amit engedély nélkül építettek. Hogy ki és pontosan mikor, nem tudni, de tavaly augusztusban tűnt el.

Menczer Tamás külügyi államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, külügyi államtitkár újra akarta építtettni, de Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park akkori igazgatója ezt ellenezte, és mára már nem a nemzeti park igazgatója. A felügyelő minisztérium szerint maga kérte a felmentését egészségügyi okokból.

A vállalkozó a kereszt felállítása után feljelentette magát a rendőrségen.
Én polgári engedetlenségből úgy döntöttem, hogy vállalom a büntetőjogi felelősséget, és ezt a keresztet, ha törik, ha szakad, vissza fogom állítani a helyére
– mondta. Azért, mert számára ez nem csak a kereszténység, hanem a béke szimbóluma is – fejtette ki.

Nyitókép:  a Nagy-Szénáson illegális keresztet állító Vitéz Zoltán vállalkozó forrás: RTL videó

Kapcsolódó anyagok:

A sportriporter Menczer tudja mi árt a természetnek, és mi nem

Ne állítsanak keresztet a Nagy-Szénásra, mert nem oda való

Menczer Tamás külügyi államtitkár szerint a természetvédők keresztényüldözők

Leváltották a Menczer Tamásnak visszaszóló nemzeti parki vezetőt

Ne csináljon a Fidesz-KDNP antizöld propagandát abból, ha egy nemzeti park végzi a munkáját!

Nem politikai oka volt a nemzeti parki igazgatóváltásnak

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás