A rovat kizárólagos támogatója

Az Ön minisztere, Kóka János fennen hirdeti, hogy csak a magántulajdonos lehet jó gazda. Ehhez képest az országosan hírhedt dorogi veszélyeshulladék-égető által okozott szennyezés példája bizonyítja, hogy igenis létezik olyan magántulajdonos, aki egyáltalán nem jó gazda.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Mivel mai parlamenti felszólalásában a Budapest Televízió csütörtök esti műsorában elhangzott szavaimat nem pontosan idézte, arra kérem, hogy haladéktalanul kérjen bocsánatot!

Az Ön minisztere, Kóka János fennen hirdeti, hogy csak a magántulajdonos lehet jó gazda. Ehhez képest az országosan hírhedt dorogi veszélyeshulladék-égető által okozott szennyezés példája bizonyítja, hogy igenis létezik olyan magántulajdonos, aki egyáltalán nem jó gazda. Miközben saját hasznát maximalizálja, az emberek környezetét, ivóvizét megmérgezi. Erre bizonyítékok vannak. A meglévő, hatályos törvények és rendeletek értelmében jelen pillanatban is a jog szigorával kellene fellépni a szennyezővel szemben. Az Ön környezetvédelmi minisztériuma alá tartozó felügyelőség viszont ahelyett, hogy a dolgát tenné, négyszeresére emelte a cég számára meghatározott szennyezési határértékeket, ezáltal most papíron – úgy tűnik – minden rendben van.

A fentiek alapján továbbra is állítom: az emberek érdekében, egészségük és környezetük megvédése végett az adott helyzetben piaci értéken vissza kellene vásárolni a dorogi veszélyeshulladék-égetőt a francia tulajdonostól, és állami kézben kellene üzemeltetni ezt az országos monopóliumot. Ezt diktálja a magyar emberek érdeke.

Ezek után joggal merül fel a kérdés, kedves Miniszterelnök Úr: miért támogatja kijelentéseivel a dorogi hulladékégetőt, miért áll a szennyező, az ivóvizet mérgező mellé? Miért áll a dorogi veszélyeshulladék-égető mellé, amely még az előző évi károkozásából származó 150 milliós bírságot sem hajlandó befizetni a magyar kincstárba, és miért nem védi meg a Dorog–Esztergom térségében élő emberek ivóvizét, egészségét és környezetét?

Budapest, 2005. szeptember 19.

Tisztelettel:
Illés Zoltán
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás