A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Súlyos következményei lehetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel – figyelmeztetnek környezetvédők.

Karen Mason fotós a Tampa közelében lévő St. Pete tengerparton kapta lencsevégre azt a pillanatot, amikor egy karibi ollóscsőrű madár (Rynchops niger) egy eldobott csikkel eteti a fiókáját. Mason a Facebookra posztolta a képet a következő figyelmeztetéssel: “Ha dohányzol, kérlek, ne dobd el a csikket” – idézte a BBC News.
A brit Királyi Madárvédő Társaság (RSPB) közleményében “szívszorítónak” nevezte a fotót, és hangsúlyozta: “a természet küzd, hogy alkalmazkodjon az emberi szemeteléshez”.
Mason egy másik fotót is készített, amelyen a fióka a csőrében viszi a csikket.
csikk desszert – karibi ollóscsőrű madár kép: Karen Mason
“Sok madár kíváncsi azokra a dolgokra, amelyeket kidobunk, megpróbálják kideríteni, hogy ehetőek-e vagy sem. Sajnos ez a madár tápláléknak ítélte a csikket” – mondta az RSPB szóvivője. Hozzáfűzte: egyre több állatot ejtenek csapdába, sebesítenek, betegítenek vagy ölnek meg az ember által készített termékek.
“Már azt is tapasztaltuk, hogy fészekrakáshoz használják fel a szemetet. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a szemét veszélytelen, legfeljebb rendetlen lesz tőle a környezet, az ilyen szívszorító képek azonban megmutatják, hogy valójában milyen drámai hatása van a természetre” – közölte a szóvivő.
madáretetés cikk karibi ollóscsőrű madár Karen Mason
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás