Hirdetés

A Német Szövetségi Sugárvédelmi Hivatal (Bundesamt für Strahlenschutz) elkészítette a legerősebben sugárzó mobiltelefonok listáját.

 A legnagyobb sugárzást a kínai OnePlus 5T mobilkészülék generálja, de a listát egy Nokia kivételével, a kínai Huawei készülékei uralják. Az Ipone7 10. a listán, ugyanakkor az első 15. helyen nem található egy Samsung készülék sem. (Via statista.com)


A hírhez kapcsolódva a Huawei Technologies Hungary az alábbi hivatalos állásfoglalást küldte szerkesztőségünknek:

„A világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójaként a Huawei mindig is fogyasztók érdekeit helyezte előtérbe, a nemzetközi törvényeket és szabályozásokat pedig szigorúan betartja. A Huawei által értékesített termékek minden tekintetben megfelelnek az Európai Unió jelenlegi szabályainak és követelményeinek.”

Ezen a listán megnézheted, hogy mennyire sugárzik a mobilod

Rendkívül részletes adatbázist készített a Német Sugárzásvédelmi Hivatal (BfS) arról, hogy mekkora sugárzásnak vagyunk kitéve, amikor az egyes mobiltelefonokat használjuk. A hivatal kétféle értéket rögzített: a telefonálás során fejünket érő sugárzást, és azt, hogy nyomkodás közben mennyi energiát nyel el a testünk.A listában közel ötven gyártó több mint 3000 modellje szerepel. Sok, elsősorban már kifutott mobilról nincs meg minden érték, összesen 1200 készülékről van teljes adatsor. A lista csak a konkrét értékeket mutatja meg, arra nem tér ki, hogy a sugárzásnak milyen egészségügyi hatásai lehetnek.
RÉSZLETEK >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás