A rovat kizárólagos támogatója

A leginspirálóbb környezetvédő hírességek listáján a nyomába sem értek a hollywoodi sztárok David Attenboroughnak és Greta Thunbergnek, bár szép számmal képviseltetik magukat az első harmincban. A brit királyi család több tagja pedig egyenesen a top 10-ig vitte.

Nem csak a brit királyi család köztudottan környezetvédő tagjait, Vilmos és Károly herceget előzte meg toronymagasan Sir David Attenborough, de Greta Thunberget is a legzöldebb hírességek listáján. A hollywoodi sztárok közül pedig olyan neveket utasított maga mögé a 95 éves természetfilmes, mint Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie.

A 18 éves klímavédő aktivista, Greta Thunberg a második lett a listán, ám ezzel ő a legfiatalabb jelölt. Az első tízbe nemcsak Vilmos és Károly fértek be a brit királyi családból, hanem Katalin hercegné is. Harry és Meghan Markle azonban nem bizonyult ennyire népszerűnek, a nyolcadik, illetve 25. helyet szerezték meg.

A környezetvédő hírességek listáját az Utilita zöldenergia cég készítette, akik szerint teljesen megérdemelte Sir David Attenborough első helyet, hiszen rengeteget tett hosszú munkássága alatt a bolygónkért. „Évtizedeken át tartó tévés és oktató munkájával formálta a látásmódunkat a minket körülvevő gyönyörű környezetünkről. Ám a Földnek sokkal több olyan emberre lenne szüksége, mint ő. Mindannyiunknak közös felelőssége, hogy gondját viseljük a bolygónknak.”

A hollywoodi hírességek közül Leonardo DiCaprio végzett a legelőkelőbb helyen, a színész a hetedik lett a listán. „A hírességek sokat segíthetnek, hogy mindenkihez eljusson a környezetvédelem és a zöldebb jövő fontosságának mondanivalója” – emelte ki a lista készítője.

A 30 leginspirálóbb környezetvédő híresség:

David Attenborough
Greta Thunberg
Vilmos herceg
Károly herceg
Joanna Lumley
Kate Middleton
Leonardo DiCaprio
Harry herceg
dr. Jane Goodall
Al Gore
Jamie Oliver
Stella McCartney
Angelina Jolie
Arnold Schwarzenegger
Emma Watson
The Hairy Bikers
Elon Musk
Cameron Diaz
Deborah Meaden
Gwyneth Paltrow
Drew Barrymore
Sting
Daryl Hannah
Lucy Watson
Meghan Markle
Rosario Dawson
Jaden Smith
Cate Blanchett
Julia Roberts
Zac Efron

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek