A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

10 másodperc alatt újratölthető elektromos buszt mutattak be Kínában. A környezetkímélő, tölthető akkus járművek egyre elterjedtebbé válnak, bár az energiaellátásuk még nem megoldott, és a mostani töltőállomások sűrűsége és a töltés lassúsága sem versenyezhet a benzinkutak rugalmasságával. A kínai nagyvárosokban sürgős a váltás az egyre nagyobb légszennyezés miatt.

A buszokat a szupergyors vonatokat gyártó kínai China Southern Locomotive & Rolling Stock Industry Corporation (CSR) vállalat egy leányágazata, a Zhuzhou Electric Locomotive jegyzi. A járművek akkumulátora minden bel- és külföldi versenytársánál gyorsabban, átlagosan tíz másodperc alatt töltődik újra. Egy töltéssel legalább öt kilométert lehet megtenni. Mivel az akkumulátor ilyen gyorsan újratölt, ezt akár az utasok felszállása közben is el lehet végezni.

Az elektromos buszok hagyományos társaiknál 30-50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, és csaknem teljes egészében újra lehet hasznosítani őket, ha majd kivonják őket a forgalomból. A buszok élettartama 12 év, de ezt még szélsőséges időjárási körülmények között is tartja. Az új buszok iránt komoly kereslet mutatkozik Kínában: a cég rögtön a bemutatót követően csaknem másfélezer megrendelést kapott. A CSR viszont külföldre is exportálná a gyorstöltésű elektromos buszt. A vállalat szerint kiváló célpiac lehet például Közép- és Kelet-Európa, ahol az a több évtizede használatban lévő járműparkok cseréjénél lehetne alternatív megoldás.

A kínai átlagnál sokkal rosszabb a pekingi levegő minősége

A kínai országos átlagnál több mint kétszer magasabb légszennyezettséget mértek Pekingben tavaly a légúti betegségeket is okozó finom porra vonatkozóan – derült ki hivatalos adatokból, amelyeket a fővárosi környezet állapotát felmérő frissen kiadott jelentés tartalmaz.  A dokumentumot egy nappal azt követően hozták nyilvánosságra, hogy a kínai fővárosban lényegében "kiakadt" a légszennyezést mérő műszereken a mutató, mert az érték meghaladta a kimutatható legfelső, 500-as határt. Nemzetközileg elfogadott határértékek szerint 50-ig tart a "jó" kategória.

Szerdán a homokviharok következtében ezen belül a PM2,5, vagyis az 1 köbméter levegőben mért legfeljebb 2,5 mikron átmérőjű porszemcsék koncentrációja megközelítette a 240-et, a PM10, vagyis 10 mikron átmérőjű és annál nagyobbaké az 1000-et.
A csütörtökön közreadott jelentés szerint a PM2,5 tavalyi átlagértéke Pekingben 85,9 mikrogramm volt egy köbméterben, 1,45-szerese az országos szabványnak. Az ilyen apró méretű porszemcsék a legalattomosabb szennyeződés, a szmog összetevői, ezek nem vagy csak nagyon nehezen ürülnek ki a tüdőből.

A környezetvédelmi hatóság által készített kimutatásból az is kiderült, hogy ezek a veszélyesnek tartott szennyeződések okolhatók az ugrásszerűen megnőtt gyakoriságú asztmatikus problémákért, a légzőszervi megbetegedésekért, a koraszülések számának és a tüdőrákosok arányának növekedéséért.

 

Pekingben az elmúlt tíz évben megduplázódott a tüdőrákos megbetegedések száma.

A gyárak bezárását, a környezetvédelmi előírások és azok betartatásának megszigorítását, a közlekedésben résztvevő autók számának visszafogását és a széntüzelésű kazánok csökkentését, illetve korszerűsítését ígérő városvezetés eddigi intézkedései még nem hoztak jelentős változást.
A Peking Egyetem tanulmánya szerint, amelyben 2013-as adatokat használtak fel, Kína nagyvárosaiban évente összesen több mint negyedmillió ember számíthat idő előtti halálra a levegőszennyezés miatt, a 31 vizsgált tartományi székhelyen átlagosan minden 100 ezer emberből 90-en.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás