A rovat kizárólagos támogatója

A tervek szerint jövő nyáron végre hozzáfognak a 3-as metró szakaszos felújításához, és ezzel kiesik egy időre a főváros (és az ország) legforgalmasabb tömegközlekedési vonala. A BKK-nál már dolgoznak a pótláson, a Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér közötti szakasz metrópótló terveiről két héten át várják az utasok véleményeit.

A naponta körülbelül félmillió utast szállító 3-as metró rekonstrukciója lesz az egyik legnagyobb közlekedési beruházás Budapesten. Több ütemben végzik el, és sok százezer utas napi utazási szokásait érinti.  A BKK társadalmi egyeztetésre bocsátja a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére vonatkozó javaslatait térségekre lebontva, interaktív, térkép segítségével. Az utasok ezekhez március 7-ig szólhatnak hozzá a bkk.hu/te/m3-del oldalon.

Az első ütemben, a déli szakasz lezárásakor az M3-as metró szerelvényei Újpest-Központtól csak a Nagyvárad térig közlekednek majd. Ebben az időszakban az utasok igénybe vehetik egyrészt a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között közlekedő metrópótló buszokat, másrészt a belváros gyorsabb elérését biztosító alternatív eljutási lehetőségeket.

A második ütemben a Lehel tér és Újpest-Központ között, a harmadikban pedig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás, a vonal többi részén a metró közlekedik majd.

A felújítás ideje alatt bizonyos időszakokban esténként és hétvégenként a 3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni. A metrópótlás miatt megnövekedik majd az utazási idő, esetenként több átszállásra lesz szükség.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek