Hirdetés
(X)

A LiFePO4, vagy teljes nevükön lítium-vasfoszfát akkumulátorok az elmúlt évtizedekben az egyik legkeresettebb cellatípusok közé emelkedtek. Sikerük titka három alapvető tulajdonságban rejlik: tartósság, erő és csekély súly. Cikkünkből még többet is megtudhatsz a LiFePO4 akkumulátorok előnyeiről és a felhasználási módokról.

A LiFePO4 akkumulátorok legfontosabb tulajdonságai

Napjainkban sokféle akkumulátortípus kapható a boltokban és webshopokban. A LiFePO4 cellák ugyanakkor több szempontból is kiemelkednek a kínálatból. A legfontosabb talán a kifejezetten hosszú élettartam.

Hogy mit jelent ez a számok nyelvén? Nos, egy LiFePO4 aksi kétezer töltés után is alig veszít a kapacitásából. Még ilyen sok ciklus után is nagyjából 80%-os hatékonysággal működik. Egy LiFePO4 akkumulátor így ideális esetben akár hét évig is használható.

Ez azonban nem az egyetlen előnyük. Hasonlóan fontos az is, hogy a lítium-vasfoszfát cellák lényegesen könnyebbek és kevesebb helyet foglalnak, mint más változatok. Sőt, egyes típusok akár nehéz körülmények között is megállják a helyüket, hála az IP54 szabvány szerinti víz- és porállóságnak.

Milyen területeken használhatók a LiFePO4 akkumulátorok?

Az Elektro Hungary-nél elérhető LiFePO4 akkumulátorok – ahogy már említettük – hatékonyak, tartósak és erősek. Ezeket a tulajdonságokat pedig az ipari és a lakossági felhasználás számos területén hasznosítják.

Egy napelemes rendszer például elképzelhetetlen LiFePO4 akkumulátor nélkül, de kerekesszékekben és elektromos hajókban is gyakran felbukkannak ezek a típusok.

Az elektromos autók egyre növekvő hatótávját is a lítium-vasfoszfát akkumulátorok teszik lehetővé. Mivel ezek a cellák könnyűek és kevés helyet foglalnak, az autóipar számára már-már megkerülhetetlenek lettek.

Ár-érték arányban verhetetlenek

A LiFePO4 cellák ára kétségkívül borsosabb, mint más termékeké. Ezt azonban igazán hosszú élettartammal kompenzálják, így hosszú távon mindenképp gazdaságosabbnak számítanak, mint például a hagyományos savas aksik.

A LiFePO4 akkumulátorok mellett szól továbbá az is, hogy csak minimális karbantartást igényelnek, a természetes energiaveszteségük pedig elhanyagolható. Mindez azt jelenti, hogy egy lítium-vasfoszfát akkumulátor akár egy év használaton kívüli állapot után is tökéletesen funkcionál.

Ha biztosra akarsz menni: Green Cell LiFePO4 akkumulátorok

A lengyel Green Cell márkát azzal a céllal hozták létre 2013-ban, hogy megkönnyítsék az egyre mobilabbá váló eszközök használatát. Az első perctől kezdve azon dolgoztak, hogy minél erősebb, tartósabb és biztonságos cellákat kínáljanak a felhasználóknak.

Erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen a Green Cell napjainkban megkerülhetetlen tényező az akkumulátorpiacon. Termékeiket világszerte előszeretettel használják az iparban és persze a mindennapokban is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás