Hirdetés

Néhány napja szomorú dologról számolunk be: a Békéscsaba, Bartók Béla út 20. szám előtt lévő villanyoszlopon sok éve lakó gólyapárt idén is el akarják üldözni az otthonából. Friss happy and: Karcsi és Klára visszakapta az otthonát!

A gólyapárt tavaly is megpróbálták elüldözni. Nem sikerült. A nehézségek ellenére Karcsi és Klára megépítette az otthonát,3 gyönyörű fiókát nevelt fel. Akkor ígéretet kaptunk, idén fészektartó kerül a gólyafészek alá.

Február 20-án kaptam a hírt, fészektartó helyett szuronyokat raktak az oszlopra, életveszélybe sodorva ezzel a gólyapárt. Felnyársalhatták volna őket,de már egy kisebb sérülés is végzetes lett volna számukra.A sebet gyorsan beköpik a legyek,a nyüvek elevenen falták volna fel a gólyákat. Elindult a harc a fészekért. E-mail-ek, telefonok formájában.

Február 24-én levelet küldtem a Békés megyei Kormányhivatal kormánybiztosának és kabinetvezetőjének. A levél szövegét felraktam a legismertebb közösségi portálra is, nagyon sok emberhez jutott el. És meglett az eredménye.
Február 25-én az alábbi levelet kaptam:

„Tisztelt Sámuel Zsuzsanna Asszony!

Dr. Takács Árpád kormánymegbízott döntött a Békéscsaba Bartók Béla út 20. szám alatti gólyafészek áthelyezésével kapcsolatban. Döntése értelmében a február 20-án áthelyezett fészek még a hét folyamán visszahelyezésre kerül annak eredeti helyére, fészektartó kialakítása mellett.

Békéscsaba, 2019. február 25.
Tisztelettel:
Békés Megyei Kormányhivatal
Kormánymegbízotti Kabinet

5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2.
Telefon: (66) 622-010
E-mail: kabinet@bekes.gov.hu”


Február 26-án pedig visszakerült a fészektartóval együtt eredeti helyére. Karcsi és Klára visszakapta az otthonát!  Ismét a gólyák győztek!

Sajnos megvan rá az esély, nem a háborút, hanem csak egy csatát nyertünk meg. Akinek tavaly óta útjában van a fészek, valószínűleg mindent el fog követni, hogy elüldözze ezt a sokunk számára kedves gólyapárt.
Azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk.

Most a legfontosabb feladat a fészek bekamerázása lesz. Ezzel az ország lakossága tudja majd figyelni a gólyapár életét. Abban bízom, hosszú évekig gyönyörködhetünk ebben a kedves gólyapárban!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás