A rovat kizárólagos támogatója

Az elmúlt napok ködös időjárása miatt nagy mennyiségű zúzmara rakódott a dobogókői és a szomszédos pilis-tetői erdők fáira. A Pilisi Parkerdő arra kéri a kirándulókat, hogy ne látogassák ezeket a területeket, mivel az ágak, gallyak a megnövekedett terhelés miatt letörhetnek, balesetveszélyes helyzetet okozhatnak.

A több napja tartó köd és a 600 méter tengerszint feletti magasságban kialakult alacsony hőmérséklet miatt fokozott zúzmaraképződést tapasztaltak a Pilisi Parkerdő erdészei Dobogókő térségében. A Boldog Özséb-kilátó és a Rezső-kilátó környéki erdők ágaira egyre több jégkristály rakódott le, melynek súlya alatt először kisebb ágak, gallyak törtek le és hullottak le a földre.

December 20-ára a tovább hízott a jég tömege, így a fák koronáiból egyre nagyobb ágak esnek áldozatul az időjárási körülményeknek. A Pilisi Parkerdő arra kér minden erdőjárót, kirándulót, hogy – bár az erdőben mindenki saját felelőségre tartózkodhat – most kerüljék el, ne látogassák Dobogókő és a Pilis-tető turistaútjait.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek