A rovat kizárólagos támogatója

Dübörög a propaganda, mint az 50-es években. Szégyenletes a Fidesz nyilatkozata. Mindennapos gyakorlattá vált a magyar közvélemény félrevezetése. A Kormány augusztus 18-i ülésén dönthet a földek eladásáról. NEM ADJUK A FÖLDÜNKET! Találkozzunk augusztus 17-én, hétfőn 18.00 órakor Budapesten a Kossuth tér 11. előtti hársfánál az Élőlánc Magyarországért állampolgári akarat nyilvánító rendezvényén!

A Fidesz-frakció közleménye:

– A baloldal mai napig a nagybirtokosokat és a spekulánsokat képviseli – Reagálás Nagy-Huszein Tibor (DK) nyilatkozatára

A baloldal a külföldi spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit képviseli, amikor a magyar föld alkotmányos védelmére és a magyar gazdák támogatására épülő földpolitikát támadja. A baloldal kormányzása alatt a gyakran egykori kommunista tsz-elnökökből lett földesurak hektáronként 1-100 forintért osztották szét maguk között az állami földeket akár 99 évre és mentették át saját maguknak illetve holdudvaraiknak.

A polgári kormány alkotmányos védelmet adott a magyar földnek és az állami földeket a helyben lakó magyar gazdák művelésére bízza. Az új földpolitika működik, egyre csökken a nagybirtokok és nő a kisbirtokok aránya, a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is jelentősen emelkedett. Az a célunk, hogy a földek 80%-át családi gazdaságok, földművesek műveljék. Ezért a Fidesz vidékfejlesztési politikájában a magyar gazdák érdeke az első, 2020-ig 1300 milliárd forintot fordítunk vidékfejlesztésre, döntő részben a családi gazdaságok és a mezőgazdaságban, magyar élelmiszeriparban működő kisvállalkozások fejlesztésére.
Budapest, 2015. augusztus 12., szerda
Fidesz-frakció

Dübörög a propaganda, mint az 50-es években.

Szégyenletes a Fidesz nyilatkozata. Mindennapos gyakorlattá vált a magyar közvélemény félrevezetése.
Azt írják, hogy „a kormány alkotmányos védelmet adott a magyar földnek és az állami földeket a helyben lakó magyar gazdák művelésére bízza.”
Csakhogy éppen ez a kormány fütyül az Alkotmányra, a törvényekre, és helyben lakó gazdának kiált ki egy 160 km-re eső építési vállalkozást, mint ahogy történt ez Kishantoson.
Írják továbbá, hogy „Az új földpolitika működik, egyre csökken a nagybirtokok és nő a kisbirtokok aránya, a családi gazdaságok és a fiatal gazdák száma is jelentősen emelkedett – jelentik ki. Célnak nevezik, hogy a földek nyolcvan százalékát családi gazdaságok, földművesek műveljék.” Mi is áll ezek mögött az állítások mögött? A nagybirtokokat a tulajdonszerzés céljából bontják le, nem szívjóságból. Dehogyis engedik ki a kezükből a földet azok, akik eddig bitorolták! Éppen most akarják végérvényesen megszerezni.
Írják, hogy „2020-ig 1300 milliárd forintot fordítanak vidékfejlesztésre” – de elfelejtették hozzátenni, hogy nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a támogatást kimondottan arra a célra, hogy a gazdálkodó családok és a vidéki közösségek megerősödjenek, megéljenek.
A Fidesz-KDNP kormány ezeket a támogatásokat térítette el a családoktól és a közösségektől, és adta oda a giga birtokosoknak, milliárdosoknak, műkörmösöknek és tetőfedőknek. Ezzel az 1300 milliárddal is ez a célja.

Az ilyen nyilatkozatok bizonyítják, hogy ez a kormány semmire nem tartja állampolgárait.
Mezőfalva, 2015. augusztus 13.
Ács Sándorné agrármérnök

 

Nemzetellenes bűncselekményre készül az Orbán-kormány
A tisztánlátás kedvéért az állami földek ügyében. Igazak voltak a hírek, hogy elveszítjük az állami földvagyont.  Jakab István bejelentette a Parlamentben az utolsó parlamenti napon, majd a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara lapjának július-augusztusi számában megjelent interjúban azt is megerősítette, hogy augusztus közepén benyújtják… MIT IS ???

NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!
A Kormány augusztus 18-i ülésén dönthet a földek eladásáról, ezért kérem terjesszék minden lehetséges módon!
NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!
Találkozzunk 2015. augusztus 17-én, hétfőn 18.00 órakor Budapesten a Kossuth tér 11. előtti hársfánál az Élőlánc Magyarországért
állampolgári akarat nyilvánító rendezvényén!

NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!
Alulírott magyar állampolgárok, a magyar állami földek tulajdonosaiként ezúton kinyilvánítjuk, hogy az állami földek eladásához nem járulunk hozzá. Továbbá kinyilvánítjuk, hogy az állami földek jelen kormány általi kezelését elfogadhatatlannak, egyenesen nemzetellenes bűnnek tartjuk. Követeljük, hogy a 2011. októbere óta zajló színlelt és törvényellenes ál pályázati rendszer "nyerteseivel" megkötött szerződéseket semmisítsék meg, és az állami földeket a 2012-ben közmegegyezéssel elfogadott Nemzeti Vidékstratégia szerint a gazdákkal érdemi egyeztetésben kialakított, tisztességes pályázati eljárás útján az NFA törvény birtokpolitikai irányelvei szerint hasznosítsák!

Ertsey Attila – Szentendre
Ács Sándorné – Mezőfalva
Dr. Ángyán József – Gödöllő
Nagy Béla – Enying

Szeretettel várjuk mindazokat, akik nyilatkozatunkkal egyetértenek!
A nyilatkozathoz csatlakozni lehet személyesen a Kossuth téren, e-mailben az acsne.eva@gmail.com e-mail címen a név, és a település megadásával, vagy a Facebook-on a NEM ADJUK A FÖLDÜNKET! Facebook csoporthoz való csatlakozással.

Az Élőlánc Magyarországért elnökségének 2015. július 17-i közleménye

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás