A rovat kizárólagos támogatója
(X)

Október 25-ig lehet regisztrálni a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács új civil tagjainak delegált-választási eljárási folyamatába.

2018. november 16-án a Parlamentben az országos hatókörű civil szervezetek képviselői 2-2 személyt választanak az NFFT tagjai közé, a következő civil szervezetek megjelent és előzetesen érvényesen regisztrált képviselői közül:
•    Oktatási és kulturális
•    Réteg és korosztályi
•    Szociális és egészségügyi

A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács az Országgyűlés tíz éve alakult tanácsadó szervezete. A Tanács tagjait a fenntartható fejlődés előmozdításában érdekelt szervezetek delegálják, a megbízás négy évre szól, tagjai a parlamenti pártok képviselő csoportjai, a Kormány, a Magyar Tudományos Akadémia, a gazdasági kamarák, az egyházak, a szakszervezetek, a munkaadói szervezetek, az önkormányzati szövetségek, a Magyar Rektori Konferencia, a nemzeti és etnikai kisebbségi szervezetek, valamint országos hatókörű civil szervezetek delegáltjai.
Az NFFT tagjaként a civil szervezetek delegáltjai aktívan és érdemben alakíthatják a Tanács működését, munkarendjét, munkacsoportokban, szakmai műhelyekben vehetnek részt és befolyásolhatják a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia végrehajtását. Továbbá munkálkodhatnak a kormányzati stratégiák és programok fenntarthatósági szempontú elemzésén, javaslatokkal élhetnek a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos területeken és részt vehetnek a fenntarthatóság értékeinek nemzeti szintű képviseletében.

REGISZTRÁLÁS AZ NFFT HONLAPJÁN >>>

Határidő: 2018. október 25. csütörtök 24:00 óra

Kérjük, juttassák el a hírt minden olyan civil szervezetnek, amely érintett lehet! Legyenek minél többen a delegáló szervezetek képviselői.
Tegyünk meg minden tőlünk telhetőt a fenntarthatóságért!

Kérdéseiket, észrevételeiket az nfft@parlament.hu címen várjuk!

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás