A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Pandabocs született tegnap a madridi állatkertben. A kölyök a Hua Cuj Pa nevű óriáspanda harmadik bocsa: három éve ikreknek adott életet. Világszerte 13 állatkertben élnek pandák fogságban, és mindössze 1600 panda él szabadon.

Po és Tö Tö nevű kölykeit azóta már Kínába szállították, ahol a csengtui pandaközpontban arra készülnek, hogy visszavezessék őket a vadonba. Az állatkert illetékesei szerint a tegnap született bocs hangosan sír, anyja babusgatja. Néhány hónap múlva fogják csak bemutatni a kis jövevényt az állatkert közönségének.

Július elején a tajpeji állatkertben született pandabocs, a hónap közepén pedig az atlanti állatkert óriáspandája hozott világra ikreket. Két hete a schönbrunni állatkertben is pandaáldásnak örültek, egy bocsa született a Jang Jang nevű nősténynek. Egy hete a washingtoni állatkertben jött világra egy óriáspanda ikerpár, amelynek egyik tagja azonban elpusztult. Két hét múlva várják az edinburghi állatkertben is a Tien Tien nevű nőstény panda kölykének világra jöttét.

Világszerte 13 állatkertben élnek pandák fogságban. A világban mindössze 1600 panda él szabadon – főként Kínában -, mintegy 300 pedig fogságban.

Kapcsolódó anyagok:

Ikreket szült a washingtoni panda

Óriáspanda fosszíliák Spanyolországban

Repül a bécsi panda

Panda népszámlálás Kínában

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek