A rovat kizárólagos támogatója

Olvadás és eső után két helyen sem lehet áthajtani száraz kerékkel a kerékpárúton. Az enyhe időjárás miatt elolvadó hó és az eső után a napokban átmenetileg szünetel az Eger patak medrébe épített kerékpárút használata.

Az Eger-patak a leghosszabb vízfolyás Egerben és környékén. A Balaton község területén, a Vajda-kútnál eredő kis patakocska innen délkeleti irányban 68 kilométert tesz meg a Tiszáig, amelynek jobb oldali mellékfolyója. Az Egri járás, illetőleg a Bélapátfalvai járás majdnem egész területe e vízfolyás vízgyűjtőjén terül el, itteni főágának hossza mintegy 40 km, ezért a térség vízrajzának meghatározó alkotóeleme. A patak az Eger-Laskó-Csincse vízrendszer egyik legjelentősebb tagja. 2013-ban jött a fideszes önkormányzat ötlete, hogy a belvárosban a kerékpárutat a patak medrébe építsék meg.   Az egriek persze tudják, hogy a szűk mederbe kényszerített patak az évi áradások alkalmával nem lesz tekintetre a csodás műtárgyra, de hát valakinek jó biznisz volt ide építeni a bringautat.

Három éve a Heves megyei LMP petícióval tiltakozott a patakmederbe tervezett kerékpárút ellen. Az egri beruházás kapcsán azt mondják: egyértelműen megállapítható, hogy a tervezett kerékpárút drága, veszélyezteti a város egyetlen zöldfolyosóját és a takarítások, karbantartások folyamatos kiadásokkal fogják terhelni a költségvetést. Az önkormányzatnál nem maradtak szó nélkül, reagáltak az ökopárt felvetéseire. Lásd akkori cikkünket.

Ha a tisztelt olvasónk Egerben kirándul, és a Dobó térről elporoszkáltatott bronz lovasszobor csoportot megtalálja a patak túlpartján a Kis Dobó téren, és a vár felé indul, nézzen le a patakmederben EU-s pénzből épült "vizibicikliút"-ra.

A napokban ilyen látványt örökített meg az egriügyek.hu.

 

  

 

  

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás