A rovat kizárólagos támogatója

Kiadták az első hazai zöld rendszámot, amellyel igénybe vehetőek lesznek az elektromos autóknak járó kedvezmények. Az első, környezetkímélő autók megkülönböztetésére szánt plakettet egy BMW i3 kapta. Kár, hogy még nem tudjuk, hogy ez mire is jó.

A teljesen elektromos hajtással működő BMW i3 jövendőbeli tulajdonosa számos kedvezményt vehet majd igénybe. A Jedlik Ányos Klaszter ugyanis szeptember 30-án átadta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a ösztönző intézkedéseket tartalmazó javaslatcsomagot. A minisztérium 2015. november 30-ig nyújtja be a véglegesnek szánt jogszabály módosításokat.

„A Klaszter az elektromos autók vásárlására és fenntartására is részletes programot dolgozott ki. Terveink szerint a zöld rendszámmal ellátott autók ingyenesen parkolhatnának, használhatnák a busz- vagy zöldautó sávokat és szmogriadó esetén is korlátozás nélkül közlekedhetnének, továbbá mentesülnének az útdíj és az esetleges dugódíj alól is. Ezen felül a zöldrendszámos autók tulajdonosai kedvezményesen juthatnának tömegközlekedési bérlethez is” – emelte ki Bottyán Balázs, a Klaszter ügyvezetője.

„Tavaly novemberben a Wallis Motor Duna Kft. első értékesítési pontként indult el a BMW i modellek forgalmazásával Magyarországon. A BMW i almárka sikeres szereplését a zöld rendszám megjelenése – mely az első kézzelfogható jele az elektromos járművek hazai támogatásának – tovább erősítheti. Reméljük, ez is felgyorsítja az elektromos és plug-in-hibrid járművek itthoni elterjedését”- mondta el Csiszár András, a Wallis Motor Duna Kft. BMW i üzletágvezetője. 

Az új elektromos gépjármű vásárlását segítő intézkedések közül a cégautóadó alóli mentesség vagy kedvezmény, az áfa csökkentés, az szja kedvezmény valamint az államilag támogatott hitelek nyújtása tartoznak a legfontosabbak közé.  A KEKKH adatai szerint 9 darab zöld rendszámot adtak ki október elseje óta. A zöld plakettet az okmányirodákban igényelhetik az elektromosautó tulajdonosok.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek