A rovat kizárólagos támogatója

Fényképalbum-kutató pályázat a régi Budapest természeti értékeiről

Az Erdészeti Információs Központ és a WWF Magyarország rendhagyó fotópályázatot hirdet. Nem friss felvételeket, hanem 1900 és 1980 között készült képeket várunk. A pályázat témája: Budapest és a természet. Bizonyára sok családi albumban lapul olyan kép, amely azon túl, hogy megható családi emlék, Budapest erdeiről, parkjairól, forrásairól, patakjairól is mesél. A pályázat kiírói különösen olyan képeket várnak, amelyek a maitól lényegesen eltérő természeti képet rögzítenek:
Nagymama és Nagyapa nagy társaság szélén áll a Normafánál, huszonévesen, két héttel megismerkedésük után. Géza bácsi a pesti Duna-strandon daliásan mosolyog. Anya és Csöpi néni a kis-sváb-hegyi Alma-réten szánkózik 1961-ben.

A képeket személyesen vagy postán a következő címre várjuk:
WWF Magyarország,
1124 Budapest, Németvölgyi út 78/B
Határidő: 2001. december 15.
Kérjük, hogy nevét, címét és telefonszámát, továbbá a felvétel készítésének helyét és időpontját a lehető legpontosabban adja meg. A fényképeket nagy gonddal kezeljük, és másolás (szkennelés) után január 15-ig visszaadjuk.

Az erdész, fotóművész és természetvédő tagokból álló zsűri döntése alapján az első három helyezett kétnapos kétfős kirándulást nyer a WWF tiszai hód-visszatelepítési programjának helyszínére. A további helyezetteket értékes várostörténeti és természetvédelmi könyvekkel díjazzuk.
A legjobb képekből 2002. január végén kiállítás nyílik az Erdészeti Információs Központ épületében. (Budapest, II. Budakeszi út 91.)

További információ:
Gadó György Pál, WWF Magyarország
Tel: 214-5554/107, E-mail:gyorgy.gado@wwf.hu

Túri Zoltán, Erdészeti Információs Központ
Tel: 391-0554, E-mail:turi.z@bp-erdeszet.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás