A rovat kizárólagos támogatója

Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarország EU képviselője március 20-án este elnyerte a 2019-es Év EP-képviselője díjat Környezetvédelem kategóriában.

A 25. jubileumi MEP Awards díjátadón mondott beszédében elmondta, hogy a döntéshozók cselekedeteit semmi sem befolyásolja hatékonyabban a helyes irányba, mint a társadalmi nyomásgyakorlás, ezért a díjat Greta Thunbergnek és a #FridaysForFuture klímatüntetések valamennyi résztvevőjének ajánlotta.

A képviselő FB oldalán köszönte meg az elismerést a zsűrinek, a szervező The Parliament Magazine-nek, és mindazoknak akikkel együtt dolgozott az elmúlt években a környezetvédelmi ügyeken a Parlamentben!
 

Jávor Benedek brüsszeli "zöld csörtéi" közül ízelítőül íme a legutóbbi: 

A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány

A levegőminőség további romlásáért harcol az Orbán-kormány

A szennyezett levegő és az abból fakadó betegségek az egyik vezető halálokká váltak Európában. Magyarországon a legrosszabb a helyzet, egyébként még Kína is jobban áll nálunk. Nem igaz, hogy a magyar kormány ne tenne semmit: minden létező fórumon a levegőszennyezés növekedéséért harcol. Azért, hogy minél többen haljanak meg. Szerencsére több fronton is veszítenek. De minderről nem szólnak óriásplakátok.

A külügyminiszter büszkén jelentette be, hogy a magyar kormány beszállt a német autóipar érdekében egy egyébként vesztésre álló perbe, azzal a céllal, hogy növelje a gépjárművek szennyezőanyag kibocsátását.


hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás