Hirdetés

Az Év vadvirága egy program, melyben évről évre egy hazánkban vadon előforduló növény (vadvirág) kerül a figyelem középpontjába. Bárki tehet javaslatot a következő Év vadvirágára, és támogathatja szavazatával a számára kedves növényt vagy növényeket.

Célunk olyan, lehetőleg az ország több régiójában előforduló növényfajok széles közönséggel való megismertetése, melyek nem közönségesek, állományaik visszaszorulóban vannak és aktív védelmükért bárki tehet akár az Év vadvirága programhoz kapcsolódó rendezvényeken, eseményeken, akár önállón is.

Bárki tehet javaslatot a következő Év vadvirágára, és támogathatja szavazatával a számára kedves növényt vagy növényeket. Lényeg, hogy minél többen vegyünk részt a jelölésben, a szavazáson és a kapcsolódó programokon, rendezvényeken, hogy mind újabb és újabb vadvirágok életét, félelmeit, rejtett titkait ismerhessük meg az évek során.

A szervezők honlapján az alábbi mezőkben lehet javaslatokat tenni a 2017-es Év vadvirágára 2016. október 30-ig. A legtöbbek által javasolt 3 növény közül lehet kiválasztani egy újabb körben, hogy melyik növényünk legyen 2017-ben az Év vadvirága. Eredményhirdetés 2017 januárjának elején.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás