A rovat kizárólagos támogatója

Július 27-én kezdődik a fővárosi villamosvágány-felújítási program következő üteme, nyolc villamosjáratot érintenek az újabb munkálatok, amelyek augusztus 19-éig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A nagykörúti sínek részleges felújításával párhuzamosan több budai vonal egy-egy leromlott állapotú szakasza is megújul augusztus végéig: a 18-as, a 41-es, a 47-es, az 59-59A és a 61-es villamos pályáján is végeznek felújítást. A nagykörúti villamosvágányok felújítását a Petőfi hídon átvezető szakasz felújításával és a gyenge felsővezeték-tartó oszlopok cseréjével folytatják. A Fehérvári úton a Prielle Kornélia utca és Dombóvári út között megmaradt nagypaneles technológiával épült pályát alakítják át, így megszűnhet a nagy melegben a vágányok felpúposodása.

A Krisztina körúton a Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar közötti szakaszon a sebességkorlátozások miatt másfél-két perccel hosszabb a menetidő, ezért a BKK és a BKV felújítja a Krisztina körúton az Alkotás utca és az Attila út közötti szakaszt. A munkákhoz kapcsolódóan a Vérmező út Attila út és Várfok utca közti szakaszán buszsávot létesítenek.

Az 59-es és 59A villamos vonalán a Böszörményi úton a Kiss János altábornagy utca és Apor Vilmos tér közötti szakaszon lesznek felújítások.

A munkálatok miatt jelentős változások lesznek a közlekedésben. A 4-es és 6-os villamosokat július 27-én a Corvin-negyed és a budai végállomások között a 4V és 6V buszok pótolják, vasárnaptól pedig a 4V és a 6-47V buszokkal lehet utazni, a Petőfi hídon buszsávot jelölnek ki.  Az 59-es és 59A villamosok helyett a felújítás alatt a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér között pótlóbuszokat közlekedtet a BKV, a 61-es járat két szakaszon, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér, valamint a Déli pályaudvar és a Móricz Zsigmond körtér között jár. A kimaradó szakaszon a 61V busz jár a Széll Kálmán tér és a Királyhágó utca között. A 18-as villamosokat a 18V pótlóbusz a Széll Kálmán téri végállomás és a Hauszmann Alajos utca között pótolja.

Vasárnaptól a Fehérvári úti felújítás miatt a 47-es villamosok két szakaszon, a Deák Ferenc tér és Újbuda-központ, valamint a Hauszmann Alajos utca és Budafok, Városház tér között közlekednek, a kimaradó Fehérvári úti szakaszon a 6-47V pótlóbusz jár. A 41-es villamosok a Móricz Zsigmond körtértől a Bartók Béla úton a Csóka utcai megállóig a 19-es és 49-es villamosok vonalán haladva, valamint a Hauszmann Alajos utcától a Kamaraerdőig is közlekednek a felújítások alatt.

Vasárnap, illetve augusztus 3-án és 4-én a Móricz Zsigmond körtéren a 4-es metró átadásához kapcsolódó munkákat is végeznek, ezért ezen a három napon a Móricz Zsigmond körtértől a Kelenföldi pályaudvarig közlekedik a 47-es villamos is, így a járatok összevont, 47-49 jelzéssel szállítanak utasokat.
Részletesebb információk >>>

villamosfelújítás térkép 2013 augusztusvillamosfelújítás térkép 2013 augusztus
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás