Hirdetés
greenfo/MTI

Optimistán ítéli meg a jövő évi kilátásokat a német autóipari szakma. A német autógyárak az idén várt rekordnyereséget elsősorban az elektromos autók fejlesztésére tervezik fordítani.

A Handelsblatt abból az alkalomból kérdezte meg a nagy német autógyárak vezetőit, hogy jövő héten szerdán nyílik Frankfurtban a Nemzetközi Autóipari Kiállítás(IAA). Valamennyien arról számoltak be, hogy el fogják érni az idei évre tervezett célokat, és jövőre is növekedésre számítanak.

A Magyarországon gyárat építő Mercedes vezetője szerint a mostani helyzet alapján igen jók a jövő évi kilátások, és hasonló véleményen van a BMW elsőszámú embere is. A legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen vezérigazgatója az értékesítés további növekedését várja jövőre, miután az idén már az első háromnegyed évben sikerült átlépni a hárommiliós értékesítési határt.

A német autógyárak az idén várt rekordnyereséget elsősorban az elektromos autók fejlesztésére tervezik fordítani. Megítélésük szerint 2020-ban az új autók 5-10 százaléka elektromos meghajtású lesz.
Az IAA középpontjában is a ezek a típusok állnak: a BMW itt fogja bemutatni az i3 névre hallgató autóját, a Daimeler a Smart új elektromos változatát.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás