A rovat kizárólagos támogatója

Miért és meddig figyelünk oda a magyar érdekkel szemben állók véleményére? Ezúttal a budapesti amerikai nagykövetség vélemény formálására. A Reális Zöldek Klub közleménye.

A budapesti amerikai nagykövetség szerint nem indokolt újabb blokkok építése Pakson. Az EU és abban a magyar gazdaság versenyképességére meghatározó a rendelkezésre álló villamos energia ára és annak mennyisége. Az európai elektromos áram termelők szövetsége 2050-ig az EU villamos energia felhasználásának jelentős növekedésével számol. Világosan kell látni, hogy a budapesti amerikai nagykövetség ellenérdekelt abban, hogy az EU villamos energia piacán olcsó és elegendő villamos energia álljon rendelkezésre.
A reális zöldek kérik a sajtót, köztük a Népszabadságot, hogy kiegyensúlyozottan és sokoldalúan adjanak tájékoztatást olvasóik számára a paksi bővítés előkészületeiről. 2005-ben Magyarországon konszenzus jött össze a politikai szereplők körében, hogy a paksi bővítés munkái induljanak meg. Az egységes politikai akarat szerint a konkrét tervezéshez az Országgyűlés határozata szükséges. Az előkészületek mai szakaszában számos kérdés kidolgozása még nem történt meg, amely tényt a reális zöldek a Népszabadság és az amerikai kormányzati szakértők figyelmébe ajánlanak.

A reális zöldek emlékeztetnek, hogy már korábban is történtek a tengerentúlról rossz szándékú hazánk számára nagyon jelentős károkozást elősegítő beavatkozások. Magyarországra érkezett egy milliárd dollár segély ígéretével Lipták Béla. A segélyből nem lett semmi, viszont a média támogatásával Lipták hozzájárult a Duna vízerő potenciálja felhasználásának megakadályozásához. Eddig 2000 milliárd forint vesztesége keletkezett hazánknak a dunai vízlépcsőből történt kihátrálás következtében. Ha a Duna nem hajózható Európa versenyképessége csökken. Ezek után, amikor az USA légierő tehette lebombázta az újvidéki Duna hidakat. Az újvidéki hídroncsok már nem jelentenek akadályt a hajók számára, csupán a Duna magyarországi szakasza, még igen. Mivel idegen, a magyarságnak ártani akaró sugallatok hatására, Széchenyi István országának politikusai vitéz csomót kötöttek a Duna magyarországi szakaszára.

Juhos László, Reális Zöldek Klub elnök
 


A vélemény rovatban megjelenő írások nem minden esetben tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás