A rovat kizárólagos támogatója

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalról szóló 2013. évi XXII. törvény 6. § (1) bekezdése alapján a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök kinevezte a Hivatal új elnökét. A MEKH elnöke 2023. január 16-tól Juhász Edit – megbízatása hét évre szól.

Juhász Edit több évtizedes közigazgatási tapasztalattal rendelkezik, jelentős szerepet vállalt többek között az energiahatékonysági irányelv átültetésében. 2016-tól helyettes államtitkárként felelt a nemzeti közműszolgáltatás szabályozási ügyeiért, 2018-tól pedig államtitkárként vett részt az állami tulajdonú energetikai, hulladékgazdálkodási és víziközmű szolgáltató vállalatok irányításában. Pályafutását 2021 októberében az MVM Energetika Zrt. jogi, vállalatirányítási és koordinációs vezérigazgató-helyetteseként, igazgatósági tagjaként, az EON Hungária Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként folytatta.
A Lantos Csaba által vezetett tárca kommunikációs főosztálya közleményében kiemelte, hogy a MEKH a drasztikusan megváltozott nemzetközi energiakörnyezetben is a hazai ellátás biztonságának, a magyar fogyasztók védelmének szolgálatában működik tovább.

Horváth Péter János 2023. január 15-i hatállyal leköszön a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal éléről. Horváth Péter János az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatójaként felel majd az előkészületben lévő üzemidő-hosszabbítás sikeres végrehajtásáért – közölte az Energiaügyi Minisztérium.

Horváth Péter János az energetikai ágazat számos állami és vállalati szereplőjénél is dolgozott. Elsődleges feladata itt a hazai áramellátásban meghatározó, Magyarország energiafüggetlenedésében nélkülözhetetlen létesítmény működőképességének tartós megőrzése, a meglévő blokkok tervezett üzemidő-hosszabbításának előkészítése lesz. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Pekárik Géza több mint három évtizedet töltött az atomerőműben főként műszaki területeken, és öt évig vezette a vállalatot. Egyelőre miniszteri tanácsadóként dolgozik tovább.

Nyitókép: Juhász Edit a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal új elnöke forrás: kormany.hu (Varga János, MTI)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás