Hirdetés
Forrás: nepszava.hu

Az MBH, az OTP és a Gránit Bank legkésőbb június 30-ig megnyíló MFB Pontjain június 3-tól adható be pályázat otthonfelújítási támogatásra – közölte az Energiaügyi és a Nemzetgazdasági Minisztérium.Amiként arról korábban a Népszava beszámolt, a kiírás szerint az 1990 vége előtt épült családi házak legalább 30 százalékos energiafogyasztás-csökkentése fejében, a külső határolóelemek hőszigeteléséhez, a nyílászárók cseréjéhez, illetve a használati melegvíz- és a fűtésrendszer korszerűsítéséhez, legfeljebb egymilliós önrész mellett 6 millió nyerhető el. Utóbbi érték, a járás fejlettségétől és az igénylő havi jövedelmétől függően, kamatmentes hitelen felül, 3,5, 3, vagy 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatást tartalmazhat. Az igényelhető összeg alsó határa, változatlan arányok mellett, 2,5 millió.

A feltételek még kis mértékben változhatnak, mert a 108 milliárd keretösszegű uniós program társadalmi véleményezése most zárult le, amire 525 észrevétel érkezett.

A jelentkezést tervezőknek az indulásig érdemes munkáltatói jövedelemigazolást, tulajdoni lapot, illetve az adótartozásról nemleges igazolást, több tulajdonos, illetve haszonélvező esetén pedig az érintettek hozzájárulását beszerezni, valamint ellenőrizni a személyi igazolvány és a lakcímkártya érvényességét.
A program honlapja május végén nyílik meg. A pályázókat vállalkozói listával, az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján pedig számítási segédlettel is támogatják. A programtól 20 ezer családi ház célirányos felújítását remélik.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás