Hirdetés

Ismét oroszlánok ólálkodnak a kenyai főváros, Nairobi peremén. A hatóságok nyomolvasókat küldtek a helyszínre a vadállatok felkutatására. Ki terjeszkedik a másik rovására?

Szemtanúk két oroszlánt jeleztek a vadvédelmi hatóságoknak egy forgalmas elkerülő út mentén. A ragadozók valószínűleg a fővárossal határos, a belvárostól csak néhány kilométerre lévő nemzeti park területéről szöktek ki. A hárommillió lakosú város terjeszkedése miatt a sokféle védett állatnak otthont adó nemzeti parkra egyre nagyobb nyomás nehezedik, a vadak élettere egyre szűkül.

A rezervátumot és Nairobit kerítés választja el egymástól, másik irányban azonban a nemzeti park nyitott, és időről időre előfordul, hogy lakott területen – többnyire az elővárosokban – bukkannak fel oroszlánok. Tíz napja hat szökött oroszlán okozott riadalmat, a vadakat azonban sikerült befogni és visszavinni a nemzeti parkba.

2012-ben lelőttek hat oroszlánt, mivel azok rátámadtak maszáj pásztorok kecskéire. A vadászat és a vadorzás következményeként Kenyában már csak mintegy 2000 oroszlán él. A Nairobi Nemzeti Park illetékesei tavaly hozzájárultak, hogy kínaiak egy új vasútvonalat építsenek a parkon át. A vasúti pályát fallal veszik körül és magasra építik, hogy az állatok áthaladhassanak alatta- írta az MTI.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás