A rovat kizárólagos támogatója

A Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Verseny idén is várja a világ minden tájáról a fiatalok gondolatébresztő és kreatív rövidfilmjeit. A legjobbnak ítélt kisfilmeket a Green-Go Fesztiválon túl az októberben a Külügyminisztérium által rendezett Budapesti Víz Világtalálkozón is vetítik majd. A győztes filmek pénzjutalomban részesülnek

Idén harmadik alkalommal került meghirdetésre a Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Verseny. A szervező három magyar civil szervezet (CEEweb Egyesület, Diverziti Egyesület és ELTE-EKSZ) célja, hogy kreatív és gondolatébresztő kisfilmek készítésére ösztönözze a Föld valamennyi lakóját. Idén három aktuális és égető témában várják a kisfilmeket. Az első kategóriát – mivel az idei évet az ENSZ a Vízügyi Együttműködés Nemzetközi Évének nyílvánította – a szervezők a víz témájával foglalkozó filmeknek szentelték. A témában legjobbnak ítélt rövidfilmeket az októberben a Budapesti Víz Világtalálkozón is vetíteni fogják. A Világtalálkozó számos illusztris állam- és kormányfőt fogad, a vendégek közt szerepel és nyitóbeszédet tart többek között Áder János, Magyarország köztársasági elnöke, Ban Ki-moon, az ENSZ főtitkára és Benedito Braga, a Víz Világtanács elnöke is.

A második kategóriába olyan kisfilmekkel lehet nevezni, amelyek a fajok védelmét és a fajok egyre gyorsuló ütemben történő kihalásának témáját mutatják be. A kategória aktualitását a veszélyeztetett fajok illegális kereskedelmét szabályozni hivatott Washingtoni Egyezmény fennállásának negyvenedik évfordulója adja. A harmadik kategóriába a hulladék és a hulladékkezelés kérdéskörét körbejáró kreatív filmekkel lehet pályázni.

A szeptember 30-ig beérkezett kisfilmek közül a zsűri október első napján kategóriánként 3-3 jelöltet hirdet ki, de hogy a jelöltek közül melyik alkotás kapja a legjobb filmnek járó pénzjutalmat, az csak az október közepén megrendezett fesztiválon fog kiderülni. A korábbi évekhez hasonlóan a fesztiválon a filmvetítések mellett a szervezők egész napos szórakoztató, kreatív és interaktív programokkal is várják az érdeklődőket.

A verseny felhívása 12 nyelven érhető el, a pályázatokat a Green-Go honlapján keresztül www.greengofest.eu lehet benyújtani.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás