A rovat kizárólagos támogatója

Kétévente hirdeti meg az EU az ”Üzleti díjak a Környezetvédelemért”, eredeti nevén a European Business Awards for the Environment (EBEA) pályázatot. Idén 161 beküldött anyag versenyzett, amiből 22 jutott tovább. Az első forduló után a magyarok közül a Biofilter Zrt. a Rising Stars kategóriában versenyez, míg a Water and Soil Kft. a környezetvédelmi termékek és szolgáltatások között került shortlistre.

Az európai szinten meghirdetett EBEA-n olyan cégek indulhatnak, amelyek a saját országukban meghirdetett környezetvédelmi díjat nyertek. Az európai megmérettetésre a kiíró szervezetek képviselőiből álló „ország-zsűri” nevezi a témákat. Eddig két magyar EBEA nyertest ünnepelhettünk, 2014-ben a Denso Magyarország Kft., 2016-ban pedig a Katica Tanya nyerte el a környezeti menedzsment díját. A hazai zsűriben a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségéből (KSZGYSZ), a KÖVET Egyesületből, a Hungarian Business Leadership Forumból (HBLF) és a Magyar Innovációs Szövetségből álló zsűritagok döntöttek a nevezésekről. Így a 2018-2019-es megmérettetésen három kategóriában összesen nyolc hazai cég indult.

A jelöltek közül a Water and Soil Kft. termék és szolgáltatás kategóriában jutott shortlistre, míg a Biofilter Zrt. menedzsment kategóriában beadott pályázatát a zsűri a Rising Stars mezőnyben javasolta további megmérettetésre.

Az európai mezőny: továbbjutók és Rising Stars 2018-2019

„Elkötelezettségünk a környezetvédelem és fenntarthatóság iránt már a kezdetek óta meghatározó, az utóbbi években pedig egészen konkrét, a szokásos üzletmeneten túlmenő tevékenységekben is megtestesül. Az átlátható működtetés és az innovatív kultúra szellemében határoztuk el, hogy elindulunk a digitális átállás útján. – nyilatkozta a beadott pályázat hátteréről Deák György, a Biofilter Zrt. vezérigazgatója. A pályázatot „Körforgásos üzleti stratégia megvalósítása a digitális korban” címmel adta be a vállalat. A stratégiai tervek megvalósítását a cég a Zöld Iroda program bevezetésével, dokumentumkezelési rendszerei fejlesztésével, illetve egy új, integrált vállalatirányítási rendszer bevezetésével indította el.
A Zöld Program többek között olyan változásokat hozott a cég székhelyén, mint a Zöld Iroda Szabályzat létrehozása, a Zöld Iroda Pontok elhelyezése az irodában, a papírfelhasználás csökkentése, újrahasznosított papír használata, tudatos szelektív hulladékgyűjtés, a munkakörnyezet és ergonómia fejlesztése, illetve rendszeres Zöld hírlevél küldése a munkavállalóknak.
A Körforgásos üzleti stratégia jegyében, az új dokumentumkezelő programnak köszönhetően lehetővé vált, hogy az összes beérkező és kimenő dokumentumot digitálisan indítsák el, archiválják és vezessék végig a munkafolyamataikban anélkül, hogy bármit is ki kelljen nyomtatni, vagy papíron kelljen archiválni. Az új rendszer bevezetésével és a Zöld Iroda papírhasználatot érintő intézkedéseivel fél éven belül 44%-kal tudták csökkenteni a papír mennyiségét.

A Water&Soil Kft. olyan termékkel pályázott a versenyre, amely az aszály és a kiszáradás megelőzésére nyújt forradalmian új megoldást. A Water Retainer, azzaz VízŐr® megoldást nyúlt a mezőgazdaságban, a kiskertekben és a parkokban egyaránt, legyen szó Kaliforniáról, Afrikáról vagy a száraz Közel-Keletről. „A víz a legértékesebb kincsünk, életet teremt és életet ad. Védenünk és becsülnünk kell, okosan és felelősséggel kell használnunk. Szokták mondani, hogy a víz a huszonegyedik század „olaja”. Mi nem csinálunk vizet és nem tudunk esőt fakasztani, de azt, amink van, meg tudjuk óvni és használhatóvá tenni.” – hívta fel a figyelmet Vattay Antal a Water&Soil Kft. ügyvezetője A Water Retainer (VízŐr®) nem más, mint egy organikus talajkondicionáló készítmény. Alkalmazása révén a kezelt talaj a levegőből is képes felvenni nedvességet.
A bio minősítésű termék használatával könnyebben létrejön a megfelelő víztartalmú talaj, amely azonnali és hosszú távú, előnyös mikrobiológiai hatásokat jelent a gazdálkodásban. Segítségével akár 50%-kal csökkenthető az öntözővíz felhasználás.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek