A rovat kizárólagos támogatója

Csökken a természetvédelmi alapbírság, és a telek tulajdonosának a nyilatkozata nélkül a jövőben nem kezdődhet el az építés – egyebek mellett ezeket a szabályokat tartalmazza a Magyar Közlöny legújabb számában megjelent kormányrendelet.

A természetvédelmi bírság alapbírságból, vagy bizonyos esetekben az alapbírsághoz rendelt szorzószámokkal növelt összegből áll. A különböző jogsértésekhez az alapbírság legmagasabb összegét is meghatározza a rendelet. Az alapbírság legkisebb összege a legnagyobb alapbírság fele lehet jelenleg. A módosítás a legkisebb alapbírságot a legnagyobb alapbírság negyedére mérsékli.

A mostani rendelet módosítja az építőipari kivitelezést szabályozó kormányrendeletet is. Ebbe – kiegészítésként – bekerül egy szabály arra az esetre, ha az építtető nem tulajdonosa a teleknek, amelyre épít. Ilyenkor a telek tulajdonosának nyilatkoznia kell arról, hogy tudomásul vette: a munkaterületet az építtető átadta a kivitelezőnek. A nyilatkozat hiányában nem kezdhető el az építés.

A további módosító szabályok az elektronikus építési napló vezetésével kapcsolatosak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás