A rovat kizárólagos támogatója

Mint azt megírtuk: a Bükki Nemzeti Park nemrég kinevezett igazgatója: dr. Horváth Ákos kecskeméti ügyvéd. De ki Ő? Igaz-e, hogy nincs természet- és környezetvédelmi szakmai előélete, és pályázat nélkül nevezték ki? Sokan kíváncsiak a válaszra.

A Bükki Nemzeti Park legfrissebb igazgatója: dr. Horváth Ákos kecskeméti ügyvéd, pályázat nélküli kinevezéssel. Természet- és környezetvédelmi szakmai előélete nincs – írja bejegyzésében a GreenR – a zöld objektív hírportál facebook oldala.  A nemzeti park honlapját böngészve megerősítést nyert a hír, miszerint valóban dr. Horváth Ákos az új igazgató.

Az egrihir.hu kíváncsian várta, hogy az igazgatóváltásról ad e ki közleményt a Vidékfejlesztési Minisztérium, de csak arról adott fotót az MTI, hogy Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter köszöntőt mond a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat rendezvényén a minisztériumban 2013. november 13-án. A nemzeti park élén történt igazgatóváltásról semmi: sem a honlapjukon, sem a nemzeti park honlapján nem tettek közzé hírt a váltás mikéntjéről és miértjéről. A lap egy informátora szerint a minisztérium nem szeretné, ha nagy visszhangja lenne az ügynek. 

Sokan viszont kíváncsiak az új igazgatóra, például dr. Csarnó Ákos  egri önkormányzati képviselő nyílt levelet írt az új vezetőnek – íme:

Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
dr. Horváth Ákos igazgató részére

Eger
Sánc u. 6.

Tisztelt Igazgató Úr!

A napokban értesültem arról, hogy a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság vezetője lett, az Igazgatóság honlapján legalábbis már ön lett megjelölve.  A GreenR – Zöld objektív internetes oldal értesülései szerint ön pályáztatás nélkül lehetett vezető és önéletrajza sem elérhető, amiből kiderül, hogy milyen szakmai ismeretei vagy elhivatottsága miatt esett önre a választás.

Több állampolgár értetlenségének adott hangot a fentiek miatt, ezért tisztelettel kérem tájékoztatását arról, hogy valóban pályáztatás nélkül kapta-e kinevezését? Kérem továbbá, hogy önéletrajzát hozza nyilvánosságra akár úgy, hogy az Igazgatóság honlapján feltünteti, akár úgy, hogy azt elektronikus formában megküldi számomra (csarnoakos@gmail.com).

Segítségét előre is köszönöm.

Eger, 2013. november 13.

Tisztelettel:
dr. Csarnó Ákos
önkormányzati képviselő
Lehet Más a Politika


A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság élén legutóbb 2011. őszén volt vezetőcsere. Akkor, 14 év után Duska Józsefet rúgták ki, helyére a most leköszönt Grédics Szilárd került, aki sajtóhírek szerint az Egererdő Zrt.-nél folytatja munkáját.

Mint azt korábban írtuk: augusztus elején jelentette be a Vidékfejlesztési Minisztérium, hogy újabb 100 ezer hektár, a nemzeti parkok vagyonkezelésében lévő állami földre hirdetnek haszonbérleti pályázatot családi gazdaságok részére. A folyamatban lévő pályáztatás többmilliós hasznot hoz néhány fideszes ügyvédi irodának.

Kapcsolódó anyagok:

Új igazgató a BNP élén

Vádemelési javaslatot tett földügyekben az NNI

Nemzeti parki földterületeket hirdetnek meg

Narancsos borsodi földügyek

A korábbi földpályázatok titkosak maradnak

Itt a nemzeti parkos ügyvédi mutyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás