Hirdetés

Országos hódismereti előadássorozat indul a WWF és az OBI együttműködésében

A WWF Magyarország és az OBI Magyarország március 23-án délelőtt rendezte meg idei első hódismereti óráját általános iskolás diákok részére. A foglalkozások során csaknem 1500 diák ismerkedhet meg Európa egyik legnagyobb rágcsálójával, magyarországi visszatelepítésének körülményeivel és fontosságával. A természetvédelmi foglalkozások márciusban és áprilisban az OBI budapesti és nyolc vidéki áruházában zajlanak. A XIX. század közepéig ez az érdekes életmódú rágcsáló természetes ártereink gyakori lakója volt, ám a túlzott vadászat és élőhelyének megfogyatkozása miatt több mint egy évszázadra eltűnt hazánk élővilágából.
A WWF Magyarország 1996-ban indította el hód-visszatelepítési programját Gemencen. A kezdeti sikereket további telepítések követték a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, majd a Tisza-mentén. A program megvalósítását az OBI anyagi támogatása teszi lehetővé. A WWF Magyarország és az OBI együttműködése során indított hódismereti órák keretében a hódok életmódjával és a természetben betöltött szerepükkel ismerkedhetnek meg a diákok.
A hódismereti órák március 23. és április 20. között az OBI áruházaiban, Budapesten a Soroksári úton, vidéken Siófokon, Tatabányán, Kaposváron, Szegeden, Egerben, Miskolcon, Veszprémben és Békéscsabán zajlanak. Idén először a budapesti Gyengénlátók Általános Iskolájában speciális előadást is tartanak a program szakemberei.
Az első hódismereti órát Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója és Illés Gyöngyi, az OBI PR- és marketingvezetője nyitotta meg az OBI Soroksári úti áruházában. „A WWF küldetése, hogy megállítsa bolygónk élővilágának pusztulását, és olyan jövőt építsen fel, amelyben az ember harmóniában él a természettel. Ezért nem feledkezhetünk meg a társadalom környezettudatosságának növeléséről sem, amely elengedhetetlen feltétele a természet hosszú távú védelmének. Ezt a legjobb a gyerekeknél kezdeni.” – adott hangot bizakodásának Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója. „Az OBI Magyarország a program támogatásával egy hozzánk közelálló ügyet karolt fel, hiszen vállalatunk életében a természetvédelem kiemelt fontosságot kap. Ezért tarjuk fontosnak és támogatandónak a fiatal korosztály környezeti nevelésének ügyét. A hód pedig, ez a családban élő, tudatosan otthont építő állat áruházunk logója.
Munkatársaimmal arra törekszünk, hogy segítséget nyújtsunk az otthon kialakításához és fejlesztéséhez, az otthonteremtéshez.” – mondta köszöntőjében Illés Gyöngyi, az áruházlánc PR- és marketingvezetője.
Az órákon szerzett ismeretek alapján a résztvevő diákok hódtotót töltenek ki. A helyes válaszokat visszaküldők között sorsolás útján dől el, hogy melyik csapat vehet részt a legközelebbi hód-visszatelepítésen. A tanulók rajzpályázaton is indulhatnak, a legsikeresebb, hódokról készített alkotások megtekinthetőek lesznek a helyi OBI áruházakban. 
További információk:
Bera Márta, programvezető Tel.: (1) 214-5554, 30/525-6865 
E-mail: marta.bera@wwf.hu  

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás