A rovat kizárólagos támogatója

Ezeknél a beruházásoknál a környezeti hatásvizsgálati eljárás, valamint a természetvédelmi eljárások kivételével az összes közigazgatási hatósági ügyet gyorsítva kell intézni, a rendelet mai hatálybalépésekor már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyek esetében is.

Kiemeltnek minősített vízügyi beruházásokat egy tegnap este megjelent rendelettel a kormány – vette észre a hvg.hu.

Kiemelt beruházásnak minősítették

  • a Túr jobb és bal parti torkolati szakaszának kiépítését,
  • a Szentendre Regionális Déli Vízbázis megóvásához szükséges kármentesítést,
  • és a Felső-Tisza Gulács feletti szakasza árvízvédelmi fejlesztésének befejezését – ott 2022 októberében készült el az árvizek és az aszályos időszakok kezelésére is alkalmas, 35,8 milliárd forintból megvalósult Tisza–Túr árapasztó tározó a magyar–ukrán határ mentén fekvő Milotán.

A beruházások megvalósításának helyszíneként 32 település több száz, helyrajzi számmal megjelölt ingatlanát sorolja fel a melléklet.

Mint írják, ez azt jelenti, hogy ezeknél a beruházásoknál a környezeti hatásvizsgálati eljárás, valamint a természetvédelmi eljárások kivételével az összes közigazgatási hatósági ügyet gyorsítva (8-15 napos határidővel) kell intézni, a rendelet keddi hatálybalépésekor már folyamatban lévő közigazgatási hatósági ügyek esetében is.

Nyitókép: kiszáradt kútból kinőtt fa a Homokhátságon

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás