A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

350.000 dollárért kelt el egy szombati árverésen az Egyesült Államokban az az engedély, amely lehetővé teszi egy veszélyeztetett afrikai fekete orrszarvú kilövését Namíbiában.

Elárvereztek egy fekete orrszarvúra kiadott vadászengedélyt egy amerikai aukción – írja a BBC. A fekete orrszarvú egy veszélyeztetett faj, becslések szerint mindössze 5 ezer példány él belőlük. A meg nem nevezett, összesen 350 ezer dollárt (76 millió forintot) fizető vevő egy öreg példány kilövésére kapott engedélyt.

A világon szabadon összesen már csak 4000 fekete orrszarvú él, ebből 1800 Namíbiában. Ben Carter, az árverést szervező dallasi szafariklub elnöke hangoztatta, hogy a mostani bevételt teljes egészében ennek a fajnak a megvédésére fordítják. Ráadásul – mint mondta – csak olyan állatot engednek majd kilőni, amely idős, utód nemzésére már képtelen, egyre agresszívebb és emiatt mindenképpen el kellene távolítani.

A környezetvédők szerint a veszélyeztetett fajoknak minden egyes példányát védeni kell. A bírálók szerint rossz üzenetet küld a világnak az is, hogy egyes amerikaiaknak bármennyi pénzt megér, hogy állatokat ölhessenek meg.

Kapcsolódó anyagok:

11 óránként ölnek orrszarvút

Lekapcsolt rinoszarv csempészek

Szennyezés miatt haldoklik a kenyai nemzeti park

Megmenekülhet a kihalástól a fekete orrszarvú

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek