Hirdetés

Négy új hajókikötőt építenek a Dráván Barcs és Drávaszabolcs között, amelyeket még az idei turisztikai szezon kezdete előtt átadnak – Torma József a Dráva-menti Tájvédelmi és Turisztikai Egyesület elnöke szerint az egyesület a kikötők építéséhez 47 millió forint Phare támogatást nyert el, további 10 millió forinttal pedig az érintett önkormányzatok, azaz Barcs, Drávatamási, Drávasztára és Drávaszabolcs is hozzájárult a költségekhez.
Az egyesület szeretné, ha Barcson egy úgynevezett beléptető pont nyílna a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz (DDNP). A Dráva-menti városban a kikötő építése mellett elkészül egy másfél kilométer hosszú parti sétány, valamint strandot, vízi sportcentrumot és táborhelyet alakítanak ki. Torma József megítélése szerint Drávatamásiban is új lendületet ad majd a falusi turizmusnak a kikötő építése. – Két évvel ezelőtt még senki sem szállt meg ezen a helyen, a
múlt nyáron azonban, amikor megindult a sétahajó-forgalom a Dráván, 200 vendégéjszakát töltöttek el itt a turisták – mondta az egyesület elnöke. Az idei újdonságokról szólva közölte: a Drávatours Utazási Iroda a múlt nyár óta 60 férőhelyes sétahajót üzemeltet, az idén egy új, nyolc személyes hajót is útnak indít a határfolyón, valamint egy 26 személy elszállásolására alkalmas hajót is áttelepítenek a Dunáról a Drávára a nyári hónapokra.
Ez utóbbit főként a horgászoknak ajánlják, akiket, a DDNP-kal kötött megállapodás értelmében, a Dráva legjobb horgászhelyeire visznek naponta egy kishajóval. Torma József tájékoztatása szerint a Dráván április elején kezdődő turista szezonban a terveik szerint naponta kenu-járatokat indítanak Barcs és Drávatamási között, s a vízi túrázók a parton kijelölt tanösvényeken ismerkedhetnek a nemzeti park különleges élővilágával.
MTI

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás