A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Kampányt indított Brigitte Bardot volt színésznő és állatvédő 3000, kilövésre kijelölt franciaországi róka megmentéséért. Az állatokat Oise megyében tervezik elpusztítani.

A beauvais-i prefektúrának írt nyílt levelében a 86 éves egykori filmsztár botránynak nevezte a rókák kilövésére adott engedélyt. Szerinte a ragadozók sokszínűbbé teszik az élővilágot, és a földművesek fontos szövetségesei.

A már régóta harcias állatvédőként ismert színésznő szerint a kilövési engedély nem egyéb, mint meghunyászkodás a vadászlobbi előtt.

Brigitte Bardot a harcos állatvédő forrás: The Jakarta post

A vadászok azért pécézték ki a rókákat, mert konkurenciát jelentenek nekik a fácánok és más apróvadak esetében – írta. Korábban már más állatvédő szervezetek is tiltakoztak a döntés ellen. Oise megye hatóságai eredetileg 1370 róka kilövésére adtak engedélyt, ezt emelték háromezerre. A rókaritkítást hivatalosan azzal indokolták, hogy a koronavírus-járvány idején érvényes mozgáskorlátozások miatt sok vadászat elmaradt, ezért megnőtt a számuk.

Bardot 1986-ban alapította meg a Fondation Brigitte Bardot nevű, 40 munkatárssal dolgozó állatvédő szervezetet párizsi székhellyel. A színésznő korábban már felemelte szavát a fókák védelmében, az állatkísérletek és a kegyetlen vágóhídi módszerek ellen.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek