Hirdetés

Előre leszervezett barlangtúrák is elmaradtak a tömeges elbocsátás miatt, mert a túravezetőket is leépítették – tudta meg a Blikk. Az Aggteleki Nemzeti Park hallgatásba burkolózott az üggyel kapcsolatban.

Bacsó Zsolt sajtóreferens azzal hárította el az újság kérdését, hogy ő csak turisztikai témában nyilatkozhat, gazdaságiakban nem.

Az intézmény titkárságán azt közölték, hogy nincs bent az igazgató titkárságvezetője, ezért nem tudják kapcsolni az igazgatót. Egyik munkatársuk azonban azt állította, hogy nem kirúgták a hatvan dolgozót, hanem közmunkások voltak, és egyszerűen csak lejárt a közmunkaprogram. Hogy valóban így foglalkoztatták-e a világhírű cseppkőbarlangot jól ismerő geológus túravezetőket, azt a titkárságon nem erősítették meg.

A Blikk úgy értesült, az intézmény tárgyalásokat kezdett a Belügyminisztériummal, hogy novembertől ismét beinduljon a közfoglalkoztatás. Ehhez azért a tárcával kell egyeztetniük, mert ők állják a közmunkás túravezetők bérét. A Belügyminisztérium azt ígéri, hogy a túravezetők felének munkáját tudják majd fizetni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás