Hirdetés

Idén is csaknem kétezer segítségre szoruló állatot mentettek ki a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai. Legújabb kisfilmükben megmutatnak közülük néhányat.

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja 2018 augusztus közepén a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Sünispotály a budapesti és a kassai állatkertek ZOO4NAT című közös projektje keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával. A bemutató mentőközpontot a Holnemvolt Vár területén alakították ki 75 millió forintból, abban az eredetileg kocsiszínnek készült épületben, ahol az utóbbi évtizedben a nemrég új helyre költözött állatkerti klinika működött.

A Sünispotályban az érdeklődők immár nyomon követhetik a sérült állatok gyógyulását, az emeleti oktatóteremben pedig a felelős állattartás szabályait sajátíthatják el. Az intézmény 1986-ban még csak hét mentett állatot látott el, majd az egyedszám 1996-ban 115-re, a eddigi csúcsévben, 2016-ban pedig már 2000 fölé nőtt. Az intézmény a gyakori fajok – mint a feketerigó, a mókus vagy a sün – példányairól éppúgy gondoskodik, mint ritka, védett fajokról, például mérgezett sasokról. Aki szeretne, a Sünispotályban személyesen is találkozhat védenceikkel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás