Hirdetés

A nők életében a várandósság időszaka az egyik legszebb várakozással töltött időszak. Az érzés, hogy egy kis élet növöget bennünk, felülmúlhatatlan. Ilyenkor testünk minden apró rezzenésre figyelünk, viszont sajnos megjelennek olyan érzések, pontosabban tünetek is, melyekkel nem igazán akarunk megbarátkozni. A terhesség első harmadában sok kismamának okoz panaszt az émelygés, hányás, de megesik, hogy nem csupán ezt a három hónapot, hanem az egész várandósságot végigkíséri az állandó rosszullét.

 Mi a fülakupunktúra és milyen előnyökkel jár?

 A fülakupunktúra egy kínai gyógyászati módszer, lényege, hogy a fülön a megfelelő pontokat steril tűvel stimulálva beindítsa a szervezet öngyógyító folyamatait. A fülön több mint 200 olyan pont található, melyek idegvégződéseinek ingerlésével különböző betegségek gyógyíthatóak. Mivel a fül az agyhoz közel fekszik, a stimulálással gyors reakciót lehet kiváltani mellékhatások nélkül.

Számos területen sikerrel alkalmazhatóak az akupunktúrás kezelések. Többek között csökkenti a szenvedélybetegek vágyakozását a szenvedélyük tárgya iránt, legyen az alkohol, cigaretta, gyógyszer vagy akár szerencsejáték. Továbbá nyugtat, segít álmatlanság és depresszió esetén, fokozza a méregtelenítést, serkenti a vérkeringést, valamint görcsoldó és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik.

 Terhesség alatt is alkalmazható a fülakupunktúra?

 Megfelelő odafigyeléssel, nőgyógyászati ellenőrzés mellett biztonságosan alkalmazható a fülakupunktúrás kezelés a várandósság ideje alatt is. Persze vannak olyan pontok, melyek szúrása ezen időszak alatt szigorúan tilos, azonban egy szakember a fültérkép segítségével megtalálja azokat a zónákat, melyek szúrásával a terhesség miatt fellépő kellemetlen tüneteket, mint a szédülést, émelygést, hányingert és hányást enyhítheti. 

Gyakoriak még kismamáknál a fejfájásos panaszok, de sajnos nem ritka a háti fájdalom sem. A szakmai szabályok szigorú betartásával és a rizikófaktorok feltárásával ezekben az esetekben is kezelhető a kismama.

Az akupunktúrás kezelés nem csak a terhesség alatt van jótékony hatással a szervezetre, hanem a szülés után fennmaradó súlyfelesleg leadásában is hatékony, hiszen gyorsítja az anyagcserét és segítséget nyújt a nassolás iránti vágy leküzdésében. Persze egy megfelelően összeállított diétára is szükség lesz a plusz kilók eltüntetéséhez, ugyanakkor az akupunktúrás kezelés támogató segítségét nem lehet elvitatni. Ha Ön is szeretne fülakupunktúrás kezelésen részt venni a panaszai csökkentése és a közérzetének javítása érdekében, javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot a Rofé Naturale Egészségközponttal, ahol számos kezelési módszer mellett lehetőség van fülakupunktúrás kezelésre is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás