A rovat kizárólagos támogatója

Burgenland és Nyugat-Magyarország 5 nemzeti parkja és 6 natúrparkja kínál lenyűgöző természeti élményeket az egész családnak április 27- 29 között. A Pannon Természeti Élménynapok számos izgalmas, köztük több határokon átívelő és kétnyelvű kalanddal várja a természet szerelmeseit.

A különleges tavaszi fesztivál során 75 kirándulás kínálata közül választhatunk és felfedezhetjük Nyugat-Pannónia sokszínű természeti csodáit. Vezetett kerékpár- és kenutúrák, éjszakai túrák, napelemes csónak-túrák, madármegfigyelő séták és tóparti piknikek szerepelnek a programok között, amelyekből sok lehetőség egész évben elérhető.

Amikor a Pannon-térségre leszáll az est…

Közel 20 természeti élmény várja a kirándulni vágyókat Magyarországon, vagy akár a határ mindkét oldalán. Ennek megfelelően számos túrát németül és magyarul, sőt néhányat angolul is vezetnek.
Remek lehetőség például a felsőszölnöki kirándulás a János-hegyen vagy a híres kőszegi baglyok meglátogatása. Izgalmas program az egykori vasfüggöny mentén kerékpározni vagy egy kenutúra alkalmával meglesni a hódokat. Amikor a lenyugvó nap elmerül a Fertő tóban, a Pannon-térség újra életre kel.

Az idei természeti élménynapok alkalmával az „Éjszakai kalandok” különleges túrái lehetőséget adnak a rejtett élővilág felfedezésére. Az éjszakai ajánlat kiemelkedő lehetősége a Lékai vár, ahol Európa egyik legnagyobb denevérkolóniája várja a látogatókat.
Szintén csábító ajánlat az ország legmagasabb pontjára, az Írott-kőre vezető éjszakai kirándulás. Aki az egykori kolostori élet misztikus világában kíván elmerülni, annak Purbach a legjobb választás.

Gyógynövényboszorkány és kisvonat

Az élménynapok programjai fiatalok és idősek számára egyaránt látogathatók. Kifejezetten családoknak szól az április 28-i családi nap, ahol 12 éves kor alatt ingyenes belépéssel élvezhetik a sokszínű kínálatot. Többek között Winni Wurzel boszorkány hívogat forró walpurgi főzet készítésére.
A kíváncsi felfedezők máshol a kelta idők titkaival ismerkedhetnek meg, vagy átküzdhetik magukat a Pannon-térség mocsaras vidékén.

Az ORF Családi napján (ápr. 28.) Minihof Liebauban és Mühlgrabenben minden a barkácsolásról, a játékról és a kisvonatozásról szól. Az ínyencek már régóta felfedezték, hogy a természeti hétvége alkalmából május 1-ig meghosszabbítva kóstolhatják végig a helyi különlegességeket. Ezeket az igényeket szolgálja ki a pannon konyhaművészek erre az alkalomra kialakított gasztronómiai kínálata.

 
 

További információkat, valamint a Természeti Élménynapok részleteit az alábbi weboldalon találja: www.termeszetielmenynapok.com. Itt tudja a programokon való részvételét online jelezni.

Kapcsolódó anyagok:

Felfedezések Ausztria napos oldalán

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek