A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: hvg.hu

Légszennyezés ellen küzdő ötven aktivista tartotta fel az óriáshajót a németországi Kielben. A világ legnagyobb óceánjáró vállalata, a Carnival 2017-ben tízszer annyi káros kénvegyületet juttatott a levegőbe, mint az összes európai személyautó összeadva.Mintegy 6 órán át vesztegelt az észak-németországi Kiel kikötőjében a kétezer fős MS Zuiderdam óceánjáró hajó, miután közel ötven természetvédő aktivista csónakokkal és a hajókötélre mászva akadályozta az elindulását – számol be a Euronews.  

A Kreuzfahrtschiffe környezetvédelmi csoport akciójával a világ egyik legnagyobb légszennyezői közé tartozó turistahajó ipart szeretné megállítani. A német rendőrség végül 46 embert tartóztatott le. Az akció egybeesett a Greenpeace skóciai demonstrációjával, ahol egy olajfúrótoronynál tüntettek. A német csoport támogatását fejezte ki és mindennemű fosszilis energia használata ellen buzdított.

Azt, hogy a tengeri és óceáni utazások mennyire környezetszennyezőek, jól mutatja egy nemrég bemutatott új kutatás, amely szerint a világ legnagyobb óceánjáró vállalata, a Carnival 2017-ben tízszer annyi káros kénvegyületet juttatott a levegőbe, mint az összes európai személyautó összeadva.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek