A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: 444.hu

A COP27-et, az ENSZ idei klímakonferenciáját (részes felek 27. konferenciáját) november 6. – 18. között tartják Sarm el-Sejkben, ezt a múlt héten jelentette be Egyiptom, miután aláírták a szponzori szerződést a Coca-Colával. Klímaaktivisták most „greenwashinggal” vádolják a vállalatot.

A BBC szerint az aláíráskor Michael Goltzman, a Coca-Cola közpolitikáért és fenntarthatóságért felelős globális alelnöke azt mondta, „a Coca-Cola célja, hogy támogassa az éghajlatváltozás elleni kollektív fellépést”.

Klímaaktivisták most „greenwashinggal” vádolják a vállalatot, és már több mint ötezren írták alá azt a petíciót, amelyben azt követelik, hogy vonják vissza a döntést, miszerint a világ egyik legnagyobb műanyaggyártója szponzorálja az ENSZ klímakonferenciáját. A Coca-Cola 2019-ben ismerte el, hogy évente hárommillió tonna műanyag csomagolást használnak fel, a Break Free From Plastic 2021-es auditja pedig a Coca-Colát nevezte meg a világ első számú műanyagszennyezőjének.

Az egyiptomi COP27-elnökség, de az ENSZ éghajlatváltozással foglalkozó szerve sem válaszolt a BBC megkeresésére, hogy kommentálja a szponzori megállapodást. Tavaly, amikor az Egyesült Királyság adott otthont a konferenciának, megtiltották, hogy fosszilis tüzelőanyaggal foglalkozó vállalatok szponzorálják az eseményt – írta a 444.hu.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás